måndag 3 augusti 2009

Så blev det ..



Igårkväll Marinan med goda vännerna .., en bloggmadame med östgötsk dialekt (känd från tv, kanske man ska säga ... eller åtminstone för muddstickning och textförfattande .. ja, till mer kyrkliga sånger ...) och hennes stillsamme man, inte att förglömma .., och dit kom även den här damen, tillsammans med make och liten snabbfotad fröken och som om det nu inte räckte, uppenbarade sig dessutom den snabbfotades mormor ., och på min högra sida satt en rödlätt och lite fräknig madame som har Börjat Ett Nytt Liv.

För ovanlighetens skull valde jag i n t e grillspett, utan ryggfilé och om jag säger att det var himmelskt gott, så är det ju precis som vanligt, men så var det.

I flera timmar blev vi sittande där nere vid havet.

Först ute, sen inomhus.

Fem timmar allt som allt.

Där ute upptäckte vi självaste kommisarie Wallander med sällskap som åt och fröjdades och så var där en hel drös ystadbor, second-hand-maggan, till exempel, henne presenterade jag för de övriga.

Och nu är det måndag och arbetsdagen är tillända.

Massor med kunder i kassan prick hela dagen .., en känd skådespelerska, t.ex.
(Man märker åldersskillnaden tydligt ibland. Jag sa till min dotter att den här kvinnan hade handlat i affären och för mig är hon hemibträdet i Fanny och Alexander. För dottern är hon nånting helt annat, nämligen mamma till Anakin i Star Wars ...)

Det är kvavt ute.

Åskan har mullrat.

Och när jag cyklar hemåt ser jag att den berömde kommisarien cyklar just bakom mig.

5 kommentarer:

Love, literature and gardening sa...

Verkar vara väldigt glamoröst i Ystad minsann!

Cecilia N sa...

Men ingår fru August i nån av de där Wallanderfilmerna, eller bor hon rent av i närheten?

Elisabet. sa...

Love, literature ..: nja, men lite kul är det ju .-)

Cecilia N: ingen aning! Jag tänkte, att får jag henne i min kassa, då ska jag fråga rakt av om det är nån film på gång här ..., men så blev det inte, hon gick till nån annan.

Bloggblad sa...

Hemma!!! Tack för en trevlig kväll! Dagen efter träffade vi på den rolige Adde M i konstnärsgården som du tipsade om... fast jag rusade inte fram och kramade och bad om autograf...

Åh, vilka fina dagar vi har haft. I dag låg vi flera timmar på stranden utanför Åhus. Men nu är det skönt att vara hemma Huset stod kvar - gräset var klippt och blommorna vattnade. Härligt. Och en del våtvaror fick vi med oss från grannlandet...

Elisabet. sa...

Bloggblad: tack själv! Skåne är så underbart, underbart i vackert väder .. ,fast det kanske allt är ..-))