måndag 22 mars 2010

Insikt nr 229 ...


Ja, jag vet att jag brukar säga att det här med kungahuset är förlegat och allt sånt.

Men .., när jag tittar på det här programmet som sänds ikväll och visar Victoria på resa till Grönland .. (tillsammans med de till synes ytterst sympatiska kronprinsarna Fredrik och Haakon), då är det på vippen att jag ångrar mig.

På vippen, alltså.

Ja, faktiskt kanske jag ångrar mig helt och hållet.

11 kommentarer:

qi sa...

Ärligt talat, jag såg också programmet och blev... imponerad, faktiskt. Och jag tänkte som du, det kanske inte är så dumt i alla fall... :-)

Elisabet. sa...

qi: jag berättade för pv om känslan jag fick .., hur klok hon (och alla tre) var .., så himla naturlig, chosefri och sympatisk ., det är försås så här hon ska få vara .., sig själv.

Då blir hon en fantastisk representant för vårt land.

Smart, sympatisk, vänlig och vacker.

Inte illa.

Elisabet. sa...

qi: för övrigt vill jag bara säga att jag tycker att du är UNDERBAR.

Bloggblad sa...

Qi & Elisabet: Tänk tanken att vi skulle rösta fram en ny president lite då och då - som skulle göra om sitt residens för våra pengar, ställa till med skandaler (nåja, alla presidenter gör inte det) och så skulle vi rösta fram en ny... och en ny... som vi säkert skulle få köpa fallskärmar till. Ingen får mig att tro att det blir billigare. Och så länge de inte sätter en ren knäppgök på tronen så är jag övertygad om att det här är bättre. De ser inte ut att lida nämnvärt heller. De kanske också hellre gråter i en Rolls än i en Folka.

Anonym sa...

Men speciellt demokratiskt är det ju inte.
Nej, avskaffa detta förlegade och befria stackars Victoria och hennes kommande barn från detta liv.

PV

Elisabet. sa...

Bloggblad: nej, men det hade jag aldrig tänkt heller, jag förstår inte varför man ska ha en president i fall man inte har ett kungahus .., det går ju lika bra som det är nu, bara utan själva allt det kungliga.

Men OM vi nu har ett kungahus, då är jag tacksam att vi får Victoria som drottning, det är det jag menar.

Anonym sa...

Håller fullständigt med PV - lägg ner kungahuset...

/gunnar i vaplan/

Anita sa...

Håller med dig Elisabet.
Ingen monarki. Ingen republik.

Bara regering och riksdag. That´s all.

Bert sa...

Vad är detta för förfallstendenser.

Tänk om alla trevliga personer bara skulle ärva sina föräldrars jobb rakt av och bli avlönade av folket.... Ja - hur skulle det funka, så mycket trevligt folk som det finns.

Har du en lösning på det, så kläm fram den snarast.

;-)

Monarik är en förlegad rest, som snarast borde avskaffas. Men främst borde vi avskaffa all kvällstidningstjafsromantik som vräks ut både i tidningarna och nu i SVT. Public service borde skämmas.

Innan det här är över kommer jag att ha haft kaskadkräkningar vid många tillfällen. Håll mig på avstånd.

cruella sa...

Men vi ska inte ha ärftliga ämbeten. Det är det det handlar om. Lika bisarrt som att jag skulle ha ärvt farsans jobb på Telia.

Inte vill vi ha det så? Kostnaderna är en bisak. Den ärftliga monarkin hör inte hemma i en modern demokrati, enkelt och simpelt tycker jag.

Annas mamma sa...

Dessa program ser jag inte men såg för ett par år sedan något kungligt där Sveriges, Norges och Danmarks kungliga familjer följdes både här och där. Då var enligt mitt tycke Silvia (ändrade genast uppfattning om henne då:-)och Hakon?=Norges kronprins mest sympatiska av alla. Svarade vettigt o s v men det kan man ju kräva av alla normala människor ute på jobb så instämmer med PV, befria de kungliga, ut och jobba ihop pengar till lyxen och att de får gifta sig med vem de vill utan pappas tillåtelse.