söndag 18 april 2010

Ännu en till ystadsamlingen ....



Igår när jag skulle berätta för pv om den här samlingen människor som jag tänker fotografera och sätta samman till en stor tavla som jag kan titta på och bli glad av, då slog det mig med all tydlighet .., att vad som verkligen förenar dom här människorna, det är deras glädje och värme.

Det är människor som har en slags aura av energi och påhittighet .., och styrka.

Det är starka kvinnor.

Som Karin Åkesson - Ehde här ovanför.

Barnmorska och föreläsare.

Jordemor.

Förlöser vid hemmaförlossningar.

Och en alldeles underbar människa!

När Karin fyllde 50, då reste hon till Grekland med sina tre söner och i lokaltidningen fanns sedan en bild av henne och pojkarna när dom just hade återvänt .., hon stod där så stolt och glad mellan sönerna ... och jag sparade den där bilden .., tänkte att det var så härligt att se en kvinna/mamma på det viset .., för män som fyller 50 .., då rabblas det mest upp vad karriären har bestått av och att mannen i fråga spelar golf eller har fått medalj .. ,men det här var liksom annorlunda.

Så här ser hon ut när vi möts i affären och när jag skriver det här, sitter jag och ler .., för så är det, att Karin är en sån som sprider värme omkring sig.


Mer att läsa om Karin finns här.

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Min spontana tanke är att du lyfter fram det bästa hos dina medmänniskor - tillsammans med dig känner man sig så himla BRA.

Det är en gåva du har, att lyfta andra!