lördag 26 juni 2010

Här och nu ...



Fotboll på tv ..., tre fönster som står öppna.

Surr från en bordsfläkt.

Och har man sovit bara några få timmar natten mot idag, är inte energin på topp.

Ty ., natten mot idag ligger jag vaken i timmar och tankarna skuttar hit och dit!

Jag tänker på bristen på växel i kassorna och att det är mitt ansvar och jag som har missat att beställa hem i tid och nu får vi spara och gneta på hundralappar och jag tänker på mittemotgrannen som har staplat Ikeaemballage i farstun, så där så jag knappt kommer åt mitt lilla förråd och så blir jag irriterad för att jag alls irriterar mig .., ja, men so what ...? jag ska flytta om två veckor, hon kan fylla hela farstun med tomkartonger och sopor om hon vill, varför bry sig?

Men det gör jag.

Ändå.

Och jag ligger på soffan och smålyssnar till glada grannar som kommer hem sent på nattkröken och det pratas och skrattas och från hustaket mitt emot flöjtar återigen herr Koltrast och jag tittar på klockan .., två .., tre .., fyra ... och klockan sex stiger jag upp och pv skjutsar mig till Sparbankens "gör-det-själv-avdelning", men där får man inte ut några sedlar, enbart mynt, så det är bara att ge upp.

Före sju är jag på jobbet och det blir en underbart bra dag och morgon, då nästan allt hinns med .., och jag står i dörren och tittar in i kontoret där jag mellan varven huserar och det känns bra; alla kuponger och procents-checkar är sorterade och allt är i ordning och senare på dagen ska jag få låna cowboy-marias bil och köra till Forex och där, bakom luckan, sitter en ängel som låter oss få köpa femtilappar, tjugor och hundringar och jag tycker att hon är den raraste som finns!

Och nu är det eftermiddag och himlen är molntussig, men mest av allt ljust blå.

I Sydafrika hällregnar det.

I Ystad flödar solen.

Inga kommentarer: