söndag 5 juni 2011

pElle duschar ...



Så här är det: pElle, han är den coolaste katt jag vet!

Visserligen morrrrrar han lite när jag lyfter upp honom från altangolvet (har katter och hundar ett sjunde sinne som gör att dom PRECIS PÅ PRICKEN vet - oavsett om man säger något om det eller inte - när det är dags för kloklippning eller bad (frånsett Lisettes hund som beredvilligt sträcker fram tassarna för manikyr ...) !?

Nå, men sen, väl i badkaret, låter han sig snällt duschas.

Helt övertygad är jag om att han njuter.

16 kommentarer:

Anitha sa...

http://hem.passagen.se/manson2/bathing.htm

Elisabet. sa...

Anitha: haha ..., ja, du .., så hade det sett ut om det var sigge nilsson som skulle duscha ,-)

Amber sa...

Jösses! Modiga är ni och snäll är katten. Är ni säkra på att det är en katt...

Jag har aldrig badat någon av mina katter sedan jag i 20-årsåldern försökte och fick ett odjur med miljoner klor på halsen. Det gjorde ONT! Och hunden ska inte badas, hurra! Det var en anledning till att jag valde henne.

Modiga är ni och snäll är katten. Är ni säkra på att det är en katt...

Elisabet. sa...

Amber: ja, man kan ju fundera .., för jag kan lova att det ser inte ut så där när sigge badar .., det är ett år sedan och jag tror inte att det blir av så många fler gånger.

Vi har badat hundar hur ofta som helst, men så hade vi stövare som ibland rullade sig i skit i skogen - ofta folkdynga - och det kan jag lova dig, att då var det ingen fråga om att INTE bada.

Alla våra hundar har tyckt om att bli badade .. särskilt sommartid om det har varit varmt ute? Det är ju nästan enda sättet att få svalka .., att duscha i svalt vatten.

mossfolk sa...

Men oj vad cool han är pElle -störtskön! Jag är rätt övertygad om att våra inte skulle stå sådär.
Och jag tror att du har rätt i det där sjunde sinnet. Ropade jag på Lurvig kom han ofta och viftade på svansen... om det inte var bad eller öronfix, då dröjde det jättelänge och sedan kom han runt hörnet och såg precis ut som om vi slagit honom. Oj, så synd han tyckte om sig själv då.

bettankax sa...

pElle ÄR världens snällaste katt. Precis som Selma var.

Cecilia N sa...

Får katter samma fnatt när de är nyduschade som hundar? Dvs skakar, springer, gnider sig mot allsköns mattor, skakar, springer osv.

Mossfolk, det där känner jag igen. Tvätta inne i öronen är inte det hunden gillar mest så när han anar att det är nåt sånt på gång så slinker han in under sängen och stannar där så länge som det verkar behövas för att husse ska glömma såna galenskaper.

Elisabet. sa...

mossfolk och bettankax: ja, han är lugn av sig ..., och tålmodig!

Cecilia N: nej då, han sätter sig helt lugnt och putsar pälsen sen. Länge. Länge.

Monet sa...

Men varför ska pElle duschas? Har han rullat sig i något eller är det bara nån slags rutin? Jag badar och/eller duschar aldrig mina katter eller hundar om det inte hänt något speciellt som kräver det. Dom klarar ju sin egen rengöring jättebra själva, eller?

Elisabet. sa...

Monet: ja, men det är ju enkelt! Det var varmt ute och det var inte schampo eller nånting, bara ett sätt att ge honom lite svalka. Och han står där och tycker om det! Sen blir han svalare. Så enkelt är det.

Ulrika sa...

Jaså era stövare brukade göra så. Vår beaglevalp rullar sig i hund- och rävskit. Usch! Detta är något helt nytt för mig. Träffade en annan beagleägare på hundpromenad som berättade för mig att detta är något som denna hundgrupp gör. Örk.

Elisabet. sa...

Monet igen: nej, det är ingen rutin, det är ett år sedan sist!

Men ligger han hos oss om nätterna, ofta på min kudde .., så tycker jag nog att han kan behöva badas mellan varven. Att han slickar sig ren är en sak, men jag ser ju hur vattnet ser ut i badkaret .., så nog kan det vara behövligt. Och det är bara vatten.

Ulrika: ja, det var hemskt! Och nästan omöjligt att få bort lukten!

Monet sa...

Aha! Jo ibland har jag tänkt att man borde skölja bort damm men framförallt pollen från pälsarna just när man har djuren i sängen.

Det här med att rulla sig i skit av alla slag tror jag de flesta hundar gör. Uräckligt, det gjorde vår Jack Russel så fort han fick en chans i skogen. Så han åkte in i duschen rätt ofta han. Dessi är fin fransk mademoiselle och har inga såna tendenser alls trots att här ligger hundbajs precis överallt!

Ulrika sa...

Aj aj jag som vill ha en Jack Russel också... Våra taxar rullade sig aldrig i 'mög' när jag växte upp. Det får kanske bli en tax istället! :)

Elisabet. sa...

Ulrika: men min dotter har en Jack Russel .. jag har aldrig hört att hon har rullat sig i skit!

Ulrika sa...

Å va bra. Hoppas då att det inte är alls lika vanligt hos Jack Russels som det är hos beaglar och stövare...