måndag 3 oktober 2011

Medan ägget kokar ...

Och medan frukosten fixas, lyssnar och slötittar jag lite på gomorron-tv.

En politiker med mustasch är inbjuden till soffan.

Det pratas skuggbudget.

Den mustaschprydde politikern må vara hur sympatisk som helst, men ibland låter han som en floskelmaskin.

Ja, det är han förstås inte ensam om.

Men just nu - i den här stunden -, tycker jag att han leder den tävlingen.

10 kommentarer:

bettankax sa...

Floskelmaskin var ordet, sa Bull;)

Elisabet. sa...

bettankax: ja, det var rent pinsamt att se (läs: höra) honom i morse!

Fourmum sa...

Jag har mycket svårt för den mustasch prydde politikern. Tycker det kommer mycket floskler från honom, fast det gör det ju från de flesta politikerna..

Dinah sa...

Ja, för en borgare måste det ju låta som floskler att man ska ha en välfärd även för de som blivit sjuka eller arbetslösa.

Elisabet. sa...

Dinah: jag tycker att det kommer floskler från alla partier, men igår var det extra- mycket av den varan, det är själva sättet det sägs på .., hur han föraktfullt sa att det var sladder och skvaller från partivänner, dom som varit upprörda över det du just nämner.

cruella sa...

Det kommer att gå åt pepparn för partiet med de där två. Har haft onda aningar hela tiden, men det vore förstås bättre om jag inte blev sannspådd. Mer politikerförakt behövs inte.

Dinah, en floskel (som förekommer överallt, som sagt) känner man bäst igen om man sätter ett "inte" framför påståendet. "Vi vill INTE ha en välfärd som omfattar de allra sjukaste och svagaste". "Vi vill INTE ha en skola som ser alla barn."

Och så vidare. Vi måste ställa högre krav på våra politiker av alla kulörer i sådana här sammanhang. Reportrar gör ofta ett gott jobb, tycker jag, och när de lyckas bäst blir ju reaktionen som Elisabet beskriver - ett robotaktigt upprepande av närmast självklarheter. Mycket frustrerande.

Elisabet. sa...

Ps. För mig var det också sättet hur han uttryckte sig .., det lät som han tryckte på "nu-håller-jag-ett-valtal-knappen" ..,och detta att han blev irriterad på reportrarna (eller sina partikamrater).

Hans ambitioner må vara aldrig så goda .., enligt mitt sätt att se det får han inte fram budskapet.

cruella sa...

Problemet med Juholt är att han är så uppenbart snabbmedietränad. Inga utsvävningar från inövade fraser, hörbar och stereotyp frasering. På det sättet kommer hans personliga stil som skulle vara en sådan tillgång inte alls fram - och det är ju tur det, eftersom hans skojfriskheter och infall inte funkar ur en oppositionsledares mun. Och givetvis var det ett gigantiskt misstag att göra sig av med Östros som ekonomisk-politisk talesperson.

Dinah sa...

Cruella, jag är inte undermåligt begåvad. Jag vet vad floskler är.
Men jag ser att du skrivit ner borgarnas valtal. Det de gick till val på och det de vann valet på. Att vi vill inte ha en välfärd för de sjuka och svaga i det här landet. och Vi vill inte ha en skola som omfattar alla barn.
De har ju lyckats bra med att genomföra sina vallöften i det fallet.

cruella sa...

Dinah, jag vet inte vad du har varit med om, men man måste kunna förhålla sig kritisk till politiska budskap oavsett partifärg. Det finns gott om sådant även på den andra sidan, vilket jag är helt förmögen att se trots att jag - hemska tanke! - slutade rösta vänster för länge sedan, åtminstone i riksdagsvalet.

Ställ nu krav på er nya partiledare att formulera en riktning och leverera åtminstone konkreta planer! Det har vi hittills sett väldigt lite av. Det är mest floskler, som sagt.