söndag 20 november 2011

Och så här blev det ...


Nästan hela dagen har vi tillbringat på det stora möbelvarhuset i Helsingborg.
Ja, på Ikea.

En inköpslista hade vi minsann tagit med oss, men den blev kvar i bilen och redan efter några minuter bara, så hade jag gjort mitt första - men inte sista - avsteg från listan.

I kundvagnen hamnade då tre stoooora kuddöverdrag i linne, helt i min smak!!
Det är ett av dessa ni skymtar på bilden här ovanför.
Snyggast var den där lilla randiga infodringen, den gjorde hela alltet nästan!


Gardiner i nån slags sandfärg inhandlades också.

Nu måste gardinstång upp och tanken är att gardinen ska gå hela vägen mot väggen, liksom för att bredda fönstret, då jag avskyr smala gardiner, i alla fall hos mig själv.

Till pv:s oerhörda lycka visade sig just dessa gardiner vara utrustade med Guds gåva till mänskligheten: nämligen o m t a g!

"Ååå, jag får nästan stå ... päls!" utbrast herr pensionatsvärden saligt vid åsynen av de två banden.
(Nåja, dessa kommer inte att användas ..-).


Icke allenast kuddöverdrag inhandlades, nej, även tre jättelika kuddar, vilka är så stora så det mest troliga är att vi nu hädanefter får sitta på stolar och titta på tv.

Vi ryms helt enkelt inte i soffan Ektorp.


Människor som tycker om färg .., tycker nog att pensionatet är grått och trist.

Jaaa, men det slog mig när jag tittade igenom mina bilder på bildbloggen, jo, att jag verkligen tycker om den här färgskalan .., den som är på bilden här ovanför.

Den ger mig lugn och ro.

Men nu undrar kanske någon nyfiken stackare om vi bara köpte detta .., kuddöverdrag och kuddar?

Nej, nej.

En dubbelsäng med ljuvlig madrass till inhandlades .., diverse överdrag .., underlakan .., kronljus och värmeljus (jag), blockljus (pv) .., en jättelik blå badhandduk (till mig ...), ja, det var nog allt.

Lunch blev det också; en helt bedrövlig stekt spätta för min del och fläskytterfilé med pommes till pv (han var nöjd) och nu är vi hemma och pv tycker att detta att fylla golvsprickor/glepor med latex är en pina och själv ska jag värma gulaschsoppan.

Den nya sängen kommer - hopefully - att kunna invigas nästa helg, till första advent.

Apropå advent: sämre jultillbehör än på Ikea är svårt att uppbringa!
Inget utbud alls att tala om.

B e d r ö v l i g t.

För övrigt var allt bra och alla människor (kunder) såg trötta ut och småbarn grät och en amerikansk man uttryckte sin förtjusning över en stor rislampa, men fick snabbt en åthutning av sin hustru och sen blev det inget lampköp .., och så där var det nog för det mesta.

Att göra större inköp på Ikea, ja, det är nog en prövning för äktenskapet.

Nåja, ännu är vi sams!
(Det blir väl omtagen som sätter allt på prov ,-)

23 kommentarer:

Mian sa...

Jag har också bamsekuddar i min soffa och ja det stämmer: man går då inte plats att sitta och det blir väldigt obekvämt, men det ser trevligt ut :-)

bettankax sa...

Finfina köp!:) Och stå på dig. INGA omtag;)

Anonym sa...

Fyyyy, Bettan.
Anonym

Turtlan sa...

Julsaker på IKEA = nej

Sängar & madrasser = mycket bra!
Lakan kan vara likaså.

Tyger tycker jag de har bra men gardinutbudet är inte det bästa. Jag gillar ju mer smala gardiner nämligen. Eller rättare sagt till mina fönster passar smal gardiner bäst.

Vad blev det för säng? Den på bilden tidigare idag?

Jag spar min IKEA tur till en vardagskväll då det brukar vara lite lugnare.

Tjingeling!

Elisabet. sa...

Mian: dom är UNDERBARA!

bettankax: ,-)

Turtlan: jo, det blev Hemnes, men mer ljusgrå, inte den mörka varianten och så Sultan nånting ... som madrass. Det ska bli sååå härligt med ny säng!

Monica sa...

Intressant alltsammans:-), kuddfordral har fyndats härmed på IKEA, dom kan ha väldigt fina som inte finns någon annanstans, jag hittade i ull. Och ett riktigt stort finns härmed, på golvet:-). Konstigt det där med julprydnaderna, det är ofta rätt fula oftast, där skulle Kamprad behöva lite hjälp;-). Får jag fråga, får ni sängen hemkörd och var det lätt att ordna? Vi går i sängtankar också så gärna utförligt betyg om komforten m m:-). Köpte ni helstor madrass? Har funderingar att vi ska testa individuellt denna gång vilken som passar var och en bäst. Men här är maken mer intresserad av julbordet som börjar imorgon, kanske kan kombineras med sängköp:-).

annannan sa...

Den Verkliga Prövningen börjar i tag-själv-lagret.

Jättestora kuddar i soffan häver man ner på golvet när man ska använda soffan, Så kan nån annan använda dem på golvet under tiden. Mycket praktiskt.

Mian sa...

Jag är på jakt efter fuskfårskinn (grått), till min kökssoffa. Var hittar man det? Du såg månne inget sånt på IKEA?

Elisabet. sa...

Monica: vi valde en 180 cm:s madrass för att slippa glipan (vi har haft två separata sängar som det varit nu och nä, nu ville pv att vi skulle ha hel madrass) och sängen, liksom allt annat, körde hem med släp som vi hyr superbilligt i affären där jag arbetar. Men visst, vi hade som alternativ - ifall det skulle vara slut på sängar - att beställa och få det hemkört.
Vi diskuterade även att ha separata madrasser och nu kommer jag ihåg, det blev en som "liksom luftar", jag tycker ofta att det är för varmt i sängkammaren (undergångsåldern, kanske ..?) , den madrassen var dyrare, men den blev det.

annannan: haha .., där var pv och härjade själv ,-)

Mian: nä, nåt sånt såg jag inte till, men jag letade kanske inte heller ,-) Jag skulle gärna ha ett själv.

baratradgard sa...

Jag har ikeas jättestora kuddar på sängen och när jag ska läsa på kvällen innan jag somnar är det skönt att halvsitta och luta sig mot jättekudde!

Är också på väg till ikea några ärenden men har som tur är möjlighet kvista dit en vardagsförmiddag! Får hjärtsnörp bara jag tänker på att irra runt på ikea en söndag!

Vad beträffar julutbudet så tror jag det var som mest välfyllt i mitten på oktober. Nu är nog det mesta slutsålt. Men på ICA Maxi där jag var idag - ohaoha vad med julprylar!!

Monica sa...

Tack Elisabet, har högläst för maken, han ser trött ut redan av bara tanken på det som förestår;-)

Monica sa...

Något helt annat, skulle du vilja lägga ut receptet på dina trillingnötter?

Elisabet. sa...

baratradgard: en gång i världen fanns det - i alla fall i Malmö - ett särkskilt rum för julsaker; nu är allt på led vid kassorna. Urdåligt! Såg jag två ljusslingor?

Monica: lätt som en plätt! Lägg två eller tre hasselnötter i en knäckform och så häller du bara över (med sked) smält choklad; ljus eller mörk eller vad du tycker är bäst!
Låt svalna och lägg i frysen! Klart!

Anonym sa...

Mamma,kan du lägga en länk till Malåreportaget?

Elisabet. sa...

Maria (?): jag hittar det inte! Det kommer säkert i svt.play när det senaste Rapport sänds där?

Monet sa...

Vilket underbart IKEA-reportage. Så Sverige. Fast det är likadant här i Frankrike och vi har också gått igenom det här med olika madrasser.

Få se om det går bra med gemensam sådan - det förutsätter att båda parter ligger ganska stilla, annars blir det ofrivilliga uppvakningar.

Härligt med ny och gemensam säng - klart man ska ha det i ett nytt förhållande. Och omtagen går det säkert bra med också!!

Jessica sa...

Jättefina inköp, kuddfodralen såg fina ut :)

Jag älskar oxå färgen i den bilden du visade. Och i mitt hem är det inte heller färgglatt utan ljust med harmoniska färger.
Folk som kommer hit brukar inte vilja gå hem för dom blir så harmoniska här :)

Sen kan jag tycka att det är läckert i andras hem men mig passar det inte.

Kram på dig!

Jessica sa...

Att det är läckert med färgglatt alltså, hos andra men inte hos mig :)

Bloggblad sa...

Lyckliga du som alls får med dig din PV på IKEA. Min PB vägrar... Vi har allt vad vi behöver, säger han, och lite till eftersom jag rensar och slänger så mycket varje sommar när jag får städmani.

Evas blogg sa...

Mats vägrar åka till IKEA, så är det bara. Å andra sidan tycker han sällan att vi behöver något nytt. Jag har haft en IKEAbulvan i snart 3,5 års tid men nu flyttar hon snart hit igen (vår yngsta som pluggat i Linköping). Bl a har hon en TV-bänk och två badrumsmattor som väntar på oss när vi åker ner nästa vecka.

Anonym sa...

Fattar inte att så många män har svårt för IKEA, jag tycker att det är riktigt trevligt att åka dit.
Klädaffärer däremot skyr jag som pesten.
PV

Elisabet. sa...

Monet: det är ju 3 månaders garanti på madrasserna, eller garanti, återköpsrätt, så känns det helt galet, så går det ju faktiskt att byta ,-)

Jessica: jag tycker att det ser sååå härligt ut hos andra som har färg i sina hem, men jag är inte så färgsäker och då är det lättare att hålla sig till en skala ,-)

Elisabet. sa...

Bloggblad och Eva: men så kanske det blir här också om tio år .., ni har ju varit tillsammans så länge. Vi börjar ju på många sätt "om".