fredag 16 december 2011

Nånting nytt nästan varje dag ...


Idag kom en äldre herre och ville lämna brev som skulle skickas utomlands, men innan dom postades ville han få låna datumstämpeln och själv stämpla frimärkena.

I vanliga fall stämplar vi inte alls, så jag blev aningen förvånad .., tills han förklarade att så gör frimärkssamlare och först testade han stämpeln så att dagens datum syntes tydligt och sen stämplade han med allra största omsorg.


"Så här serru ....", sa han och log.


Sist av allt ville han ha en "sån här grön etikett att sätta ovanpå frimärkena" och jag fattade ingenting .., jag har aldrig sett nånting sådant, men rotade runt lite i lådan och fann detta och det visade sig vara rätt.

"Just en sån!" sa han.

Det är för att posten inte ska stämpla alltsammans ännu en gång.

Jahaaaaa .., på det viset!

Och han berättade att i de flesta länder i Europa - utom i vårt land - där sköter självaste Postmästaren om det här med att stämpla till frimärkssamlare, ja, det är nästan som ett ärofyllt värv!

Som tur var hade jag kameran liggandes intill och jag frågade om jag fick ... och berättade om bloggen och att bloggvännerna kanske inte heller kände till detta och det gick hur bra som helst, sa mannen och log.

Sen tog jag honom i hand och tackade.

Och vet ni, aldrig i hela mitt liv har jag känt ett mer resolut handslag!

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Det hade inte jag heller minsta aning om. Intressant!

Och jag älskar dina små reportage. =)

Titti sa...

Det är så sant som är sagt att man "varje dag lär sig något nytt".
Fast när jag tänker efter, så sparade jag på kuvert (i jobbet) som hade konstiga, roliga, utländska frimärke, det var någon filatelist som fick dom.

gunnar i vaplan sa...

Hade ingen aning om att det kan gå till på detta sättet - nu har man lärt sig nåt nytt igen - kan ju också va bra att veta ;-))

Mian sa...

Aha! Intressant!

Anonym sa...

Tänk finns det frimärksamlare kvar???
De är väl alla gamla?
Kram från eva i Tyresö

Anonym sa...

Hade jag ingen aaaning om! ellem