fredag 3 augusti 2012

På väg norrut ...


Vi väljer en annorlunda väg än i vanliga fall .., nu tar vi Nissastigen som inte så särskilt vacker, inte till en början i alla fall - där är mest tall och gran -, hööööga granar som sträcker sig mot skyn .., och Vättern på vår vänstra sida och jag säger att ... men Gud, hur orkade ni cykla och se andra sidan av av vattnet och så vetskapen att det är lika långt tillbaka, ja, längre!

Och några mil från Gränna svänger vi in på en liten väg och passerar byar med underliga namn, Bunn heter en ..,  och där är överjordiskt vackert med stor sjö på vår högra sida och nybyggda hus som är vitmålade och där är båtar ute på vattnet och på en skylt står det "Båtturer", men vi har siktet inställt mot Gränna och när vi väl är där, parkerar pv på en brant p-plats alldeles vid torget och sen tittar vi in på turistbyrån och hälsar på hos sportigajenny - hejhej - så rar och fin och så blir det thaimat (i Smålandssternar på bageriet träffar vi också thailändare som driver stället, energiska människor är det uppenbarligaen!) och sedan iväg igen.

Hela tiden blå himmel och solsken.

På framrutan spatserar en fluga fram och tillbaka.

"Stackars krake, den kanske har följt med från landet Halland och där hemma har den hela sin släkt och kanske hundratals små flugbarn och hur förvirrande ska det inte vara att nu bli utsläppt i ett helt annat land - i landet Småland - ! säger jag.

Detta till trots fångar jag flugan och släpper ut den genom det öppna fönstret.

Man kan ju bara hoppas att den trivs med det nya livet.



12 kommentarer:

Anonym sa...

Om ni åker samma väg tillbaka, så rekommenderar jag avstickare till Alvastra klosterruin. Ett jättevackert ställe med murkrönen täckta med gul sedum.ellem

Bloggblad sa...

Gyllene Uttern är vårt favvoställe när vi passerar där! Makalös utsikt och god mat.

Ha det så trevligt!

Ruta Ett sa...

Haha, Elisabeth, du är bara underbar!
Jag vet ingen annan som skulle tänka så om en fluga på framrutan...
Du är bäst! Aj lavv jo!

Anna-Lena sa...

Fika i Tumba?

Elisabet. sa...

Anna-Lena: mejla mig ditt mobilnummer, så slår jag en signal i morgonbitti. Vi ska till Anna och Micke , men det är inte omöjligt att vi tittar förbi. Det skulle vara roligt!

Tankevågor sa...

...och jag bara ler och känner igen mig. Tänker på när maken och jag var på väg över fjärden till Vaxholm och han fick stanna båten för jag fick syn på en liten spindel som satt och klängde sig fast utanför fönstret i vindrutetorkaren på båten. Måste ju få in den innan den blåste i havet. :-)
Ingen konstigt med det.

Anonym sa...

Aha, ni ska till "min" ö. Vi bor på samma AP och jag..
Hälsningar Alexandra P

Elisabet. sa...

Lördag: avresa från sthlm..., hälsa på AP och Micke på Ekerö och nu söderut, mot Öland. Soligt och fint! Ingen fluga i bilen. Än så länge ...,-)

Anonym sa...

Och jag som just kom fr Őland men nu hamnat på vâst sidan för middag i Steninge ikväll. Eva

Eva i Tyresö sa...

Oj jag trodde ni skulle till Väsby.

Elisabet. sa...

Eva: vi har varit i Väsby torsdag och fredag! Nu Öland ,-)

Elisabet. sa...

Ruta Ett: I love You, too ,-)