onsdag 17 april 2013

"Nå, hur känns det nu Eva ...?"


Tänk, nu är det bara två veckor kvar, sedan ger sig Eva på Frösön av till Skottland!
Ja, tillsammans med maken.

"Hur känns det nu, nu när det närmar sig ...?" frågar jag.
(Ja, detta är en telefonintervju ...).

Jo, det känns bara bra .., nu börjar hon längta nåt alldeles hemskt, på den där skalan från ett till tio, så är det nog uppe i tio!

Och Eva berättar om det stundande äventyret.

Först blir det flyg till Edinburgh, därefter hämtning av hyrbil och så övernattning hos dottern som arbetar som au pair i Livingstone.

Dagen därpå sätter sig Eva och maken i den hyrda bilen, där ratten är placerad på höger sida - nä, Eva har inga planer på att agera chaufför! - och så bär det iväg till högländerna där det slås läger i Fort William och det är där Eva ska ha den här (bilden längst uppe) utsikten från sitt hotellrum!

Ja, jysses!

 "I tre nätter blir vi där ..., vi har det som utgångspunkt och så kör vi runt och tittar .., du förstår så roligt det ska bli och så svårt med kläder .., det kan ju vara kallt där uppe på höglandet!" säger Eva.


Entrén till hotellet, här ska hon alltså gå in genom dörren.

Efter utflykten till höglandet, då blir det nytt besök i Edinburgh och då ska det huseras på Hotel Twenty som för övrigt är ett gayvänligt hotell, om det nu skulle passa någon av bloggläsarna.

Haggis ..? Ja, men det ser ju ..., väldigt ..., gott ut.
Bildtexten lyder: Haggis in the window of Crombie's butcher, Broughton Street, Edinburgh. 
Photograph: Murdo Macleod

"Vad vi ska göra i Edinburgh ...? Tja, vi ska titta på slottet som ju är väldigt speciellt .., ja, och så bara gå runt och njuta .., fotografera förstås ... (glöm inte fönsterhåven Eva!) , du vet, jag är ju ingen storstadsmänniska direkt .. men det ska bli trevligt .., kanske köper vi nån whisky också, ja, det får bli som det blir .., ja, men såklart ska vi äta haggis och fish ´n chips också", säger Eva och låter lycklig på rösten.

Men det är inte färdigt med detta. 
När äventyret i Skottland är över, då väntar tre dagar i Stockholm.


Reymersholme hotell, Stockholm. Här ska hon också bo.

"Mmmm, vi ska bo på Söder .., ja, på hotell .., och det ska också bli så kul .., vad då, om jag har nåt särskilt på agendan ., jo, Fotografiska muséet ..., och som final blir det Bruce Sprinsteen på Friends Arena, tillsammans med vår dotter Elin, ja, men du förstår ...!" säger Eva.

Ja, då ber jag att få tacka madamen på Frösön för den här inför-resan-intervjun, det var väldigt vänligt av madame att ställa upp med så kort varsel!

Två veckor kvar bara.

Nu håller vi bloggvänner tummar och tår för att det blir just så härligt som Eva önskar!







3 kommentarer:

Monet sa...

Haggis! Har ätit en gång. Just i Skottland. En gång och aldrig mer!!

Elisabet. sa...

Monet: tack och lov tror jag att Eva har smakat det tidigare ..., hon menade att det påminner lite om norrländsk pölsa ,-)

Evas blogg sa...

Vilken trevlig intervju du har sammanställt! Nu blir jag riktigt ressugen. Ja jag har ätit Haggis och det smakade riktigt gott.