onsdag 19 juni 2013

Det bästa för Lena i Gävle ...

Interiör från landsförsamlingens kyrka ...

Hej på er Elisabeth och PV!
 
I helgen som var åkte min man och jag upp till Skellefteå på kusinträff (mina kusiner), tyvärr kunde inte mina barn följa med, sonens arb. tillät inte det och dottern var i Amsterdam för att lyssna på Rod Stuart. Vi blev 39 vuxna och 13 barn som deltog i träffen. ( 14 kusiner med fam.)
 
Vi började på lördagsmorgonen med att åka till Rismyrliden, ett nybygge sen 1825, där vi har förfäder som levde, det beboddes fram till 1967. Numer är det en förening Rismyrlidens vänner som driver stället, bl.a spelades delar av TV-serien "Allt för Sverige in där", vi avslutade fm. med att åka till Finnforsfallet som ligger i närheten och äta  lite lunch.
 
 
 
På em. samlades vi vid landskyrkan i Skellefteå, en fantastiskt vacker  kyrka, vid Skellefteälven, där vi besökte våra anhöriga som ligger begravda där, efter det så spelade min kusin Stefan några stycken på den gigantiska orgeln som finns i kyrkan, han är organist där (eller vad det nu heter).  En präst  berättade om Ursviken, som vi kommer ifrån ( 1mil från Skeå. ut mot havet).
 
Efter det så hade vi gemensam middag i Församlingshemmet, med mycket god mat och trevlig samvaro, vi hade mycket att prata om många av oss bor ju inte kvar i Skellefteå och det är ju nästan 50 år sedan jag träffade en del av dom.
 
På söndag gjorede vi en sightseeing i Ursviken till våra barndomshem, verkligen en stor upplevelse.
 
Tack till kusinerna Harry o Lasse som ordnat allt detta, det var hellyckat.
 
Kram från Lena i Gävle

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder på kyrkan du har hittat. Tack! Jag är dålig på det där med bilder, det brukar min man fixa!

Elisabet. sa...

Lena: ja, och dessutom var det fria bilder, så nu behöver jag inte oroa mig för att hamna i finkan ,-)

Anonym sa...

Då kanske det var er släktträff som det stod om i Norran häromdan!
ellem

Anonym sa...

Nej, det var inte vår släkträff, Normarks,som var i Norran, det var många träffar i Skeå, den helgen tror jag!