onsdag 6 november 2013

Ledig dag ...

pElle-vännen, vad jag saknar dig!

Kaffe vid datorbordet ..., eld i kaminen .., en god macka och så harry som också får en liten smörgås; det är kutym och det är lustigt att han alltid viftar med svansen på ett alldeles särskilt sätt, då, när han ska få en macka-bit.

Och tänk .., att ha fått sova en hel natt rakt av!
Vilken glädje!!

Vaknar vid sextiden av P1-prat .., och upprörs över bristen på demokrati när en politiker får en tårta slängd i ansiktet.
För mig spelar det ingen roll vilken partitillhörighet någon har .., jag tycker att det är urdåligt med den sortens demonstrationer och skulle själv känna mig oerhört ledsen om någon kund slängde en bakelse eller tårta i mitt ansikte, bara för att någon ogillar mina åsikter.

Dessutom - i det här fallet med Åkesson - tror jag att det kan få precis motsatt effekt och då faller ju hela grejen. Detta med att få tänka och tycka fritt, det anser uppenbarligen somliga att den demokratiska rättigheten, ja, den gäller bara så länge man delar den personens åsikter.
Bedrövligt, tycker jag och tar mig en kopp kaffe till.

(Men "Sweetie", henne gillar jag skarpt!)

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja, och otäckt är det också. Det är lätt att fnissa åt: "det var ju bara en tårta" - men nästa gång kanske det inte är det?

Nej, nog finns det långt bättre sätt att uttrycka vad man tycker!!

**

Gulle-Pellen... Visst saknar man dom, nåt så otroligt.

Ruta Ett sa...

"Tårtning" är verkligen lågt! Ett riktigt angrepp på demokratin och ogillas i högsta grad!

Anonym sa...

Absurt att det bara finns ett ord för detta; "tårtning". Finns det ordet med i SAOL?? Då borde det, och själva företeelsen bort. Omgående. Basta!!
PV

Kattis sa...

Här gillas också Sweetie skarpt, om vi talar om dataanimationen som hjälper till att sätta åt pedofiler. Likaså ogillas tårtningar, och det att ge onda krafter uppmärksamhet och vatten på sina kvarnar.

Gratulerar, till nattsömnen! :) En hel natts sömn, det är annars gravt underskattat, för alla de som har äran att få den.

Bert Bodin sa...

Attacker på SD (som i det här fallet) leder bara till att de sluter leden, blir martyrer och lockar fler ängsliga stackare till sig.

Motsatt effekt än vad "tårtaren" tänkt sig, alltså.

Eva i Tyresö sa...

Håller med er om tårteländet.
Skönt med en hel natts sömn! visst Grattis!
Jag sover i omgångar om 3-4 timmar och läser mellan. Det går bra det också.
Kramar till er båda. saknar er.