lördag 18 januari 2014

Lördagmorgon ...


Natten blir orolig.
Jag drömmer att jag med en bilnyckel repar en grön, tjusig bil - typ Cadillac - och jag inte bara repar den, jag ristar in bokstäver med min handstil och får våldsam ångest att jag nu ska bli upptäckt.
Bilen visar sig tillhöra helsingborgaren och jag tänker att jag måste lackera om den innan den återlämnas.

Sen vaknar jag.

Ring-så-spelar-vi från klockradion och en ung skånska berättar att hon varit uppe sedan klockan fyra på morgonen och medan jag själv haft mardrömmar, har hon sprungit 12 km, bakat bröd och gett djuren mat .., tre grisar har hon och en hel del annat.

En man från Segeltorp kommer också fram till programmet och vill lyssna till Max Fenders och då tänker jag på Malå och alla gånger den orkestern spelade på Borgen.

Olika dialekter blandas i den lilla klockradion.
Mannen från Kyrkhult i Blekinge har u:n som låter helt annorlunda än alla anda u:n.
Här finns ett exempel på blekingska.

Harry vill gå ut och lägger sig platt på husses mage och han säger att "ja, lille vän, jag vet vad du vill!" och snart blir det frukost och ute är det friska vindar .., småfåglarna har fått mat .. , sigge nilsson vil ha fisk men får torrfoder .., och igår fyllde Michele Obama 50 år .. - grattis i efterskott! - vill jag säga, jag hoppas att hon fick en fin födelsedag.

Är det någon av er som tittar in (ni som inte ger er tillkänna) som fyller år idag, så stort grattis till er också!



2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tyckte att namnen på grisarna var klockrena -Ester, Matilda och Rut :)
Och så önskade jag att jag haft hälften av den där energin och åtminstone gjort något av vad hon har gjort -bakat till exempel. Det hade jag inte. Jag lyssnade från sängen.

Elisabet. sa...

mossfolk: vi har diskuterat det där - livligt - på Facebook ,-)
Jag önskar också att den energin hade velat komma susande till mig, för jag gör ändå inget vettigt av timmarna mellan nio och elva som jag är uppe på kvällen, eller till tolv.