måndag 28 april 2014

Dagens fönster ...


Första natten utan  Väldigt Strong Pills och det känns som om man vill ropa "hurra!"

Till frukosten blir det det vanliga; två blå och två vita piller och efter någon timme kan man gå på promenad med harry ..., vi går förbi lagården och det vitmålade staketet som har blivit så fint .., och halvvägs till kustvägen, men sen vänder jag och tänker att det får bli flera kortare rundor i stället för en låååång och så går vi hemåt.

Träffar en kvinna vid postlåderaden.
Hon bor längst nere vid havet och står nu och läser lite på anslagstavlan där det annonseras om fibernät .., ved .., och där är en familj som önskar hyra en stuga i Steninge eller Stensjö under tre veckor i sommar.

Lite småprat blir det.
Det visar sig att hon egentligen bor i Helsingborg, men har tillbringat hur många somrar som helst här, vid havet och nu har hon kommit hem för sommaren.

En man med en lagotto i koppel passerar.
Jag känner igen honom från affären ..., man kan tro att han pratar för sig själv, men han har headset och fortsätter pratet efter att ha hejat.

Sen hemma igen.

Vattnar det som ska vattnas .., slänger en tvätt i maskinen .., tar ett varv med dammsugaren .., diskar .., läser GP och på annonssidan med hus, faller jag pladask för det här lilla söta, goa fritidshuset. 

Och det är vansinnigt varmt ute, nästan vindstilla .., och snart ska jag sätta mig och fortsätta med  boken som friherrinnan kom med. Den handlar om en röd katt och en ung man.
Gatukatten Bob, är titeln.

Med orken och kraften är det si och så .., svetten rinner i en liten bäck nerför ansiktet och halsen, men det går framåt, det tycker jag.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Skönt med sällskap där på promenaden. Går det bra gå med honom i koppel och du med kryckor? Eller får han gå lös?

Den här fönsterbilden är utan tvekan en av de vackraste som du lagt ut! Helt underbar!

Måste kolla vad en.lagotto är för något. Aldrig hört talas om.

Elisabet. sa...

Ibland har jag harry i koppel, men det är svårt, jag blir mest irriterad, för bäst det är rycker han till eller draaar och då gäller det ju att vara beredd, så man inte dråsar i backen ,-)

Ja, det var helt ljuvligt när fönsterbilden togs ...ljuset där är ofta så där .. nästan magiskt.