torsdag 9 oktober 2014

Dagens lista ...



Från södra Frankrike och Monet kommer den här listan, författad och skriven av Monet själv.
Så här skriver hon:

"Hej,

Du som gillar inköpslistor - här kommer min som jag skrev för några minuter sen och som mannen nu har i handen när han snart går in i vårt "supermarche".

Om vi har annorlunda inköpsvanor än i Sverige? Jovars. Ingen Kalles, ingen leverpastej, inte ansjovis, inga sillar, ingen dill. För det finns inte. Men andra grönsaker och  mycket mer av olivolja, torkade tomater och oliver. Annorlunda ostar och Actimel för magen. Och BiB som är Bag in Box- vin som till vardags kostar 18 euro för tio liter!!

Du kan ju fundera över stavning, skrivstil och versaler och se om du tycker det stämmer med mig:-)
Kram Monica."

Ja, någon expert på handstilar är jag sannerligen inte, men jag tycker - och har alltid tyckt - att det är oerhört intressant!  Din handstil Monica är ju fantastiskt fin .., den lutar åt samma håll och lika mycket .., sista snärten går uppåt .., det är liksom ordning och reda här på listan.

Helt lekmannamässigt skulle jag nog säga att detta är en kreativ människa som vill ha ordning och reda .., ganska systematisk .., tänker ett steg extra (svartrandiga osten .., tänker att det är bäst att förklara) ..., ja, ungefär nåt sånt.
Jag skulle aldrig tveka om att det var en kvinna som skrivit detta.
(Vissa ord påminner väldigt mycket om Ulrikas/Stickamera/Sticklingens sätt att skriva .., t.ex. köttfärs. men din handstil är aningen, aningen mjukare.)

Tack snälla!

Och ja, ni får gärna göra Monet sällskap och skicka era egna listor .., jag tror att vi har gjort det för sex, sju år sedan, men det är länge sen det!

1 kommentar:

Monet sa...

Kul fundering kring mig och min handstil. Både kreativ och ordningssam, jo det stämmer ju väl!