tisdag 7 oktober 2014

Idag har Birgitta namnsdag ...


På bilden ser ni en av alla birgittor, nämligen min storasyster, hon som sedan evigheter tillbaka bor i Australien.  Jag tror att vi har setts tre gånger under loppet av trettiofyra år!

Birgitta har alltid varit en äventyrerska.
Hon var den av oss tre systrar som mopsade sig mot pappa (som var ganska sträng ibland) .., hon åkte till New York och arbetade som au pair när man knappt visste vad ordet betydde .., efter tre dagar i Stockholm träffade hon mannen som hon skulle gifta sig med och fortfarande är gift med .., hon är envis som synden, tålig, modig, rättfram så hälften hade räckt .., slog nästan ihjäl sig när hon skulle beskära ett träd och då dråsade i backen och slog huvudet i en betongsarg ..., hon har ett härligt gapskratt och går ofta på teater och ser film och är väl den mest kulturella av oss systrar.

Birgitta var sex år när hennes mamma dog och det har säkert påverkat hennes liv.

På besök hos sonen Fredrik i Portland ...

Och varje morgon har jag i min mejlbox ett brev från den här madamen .., där hon berättar om livet down under och vad dom har ätit till middag (ofta med superlativ som "skitgott!") och vilken bra film hon har sett eller vilken bra bok hon har hittat!

Hon läser absolut inte bloggar .., bryr sig inte om Facebook eller Instagram, men det struntar jag i .., jag säger grattis på Birgittadagen ändå!

Det gäller även alla ni andra som heter Birgitta ..,goa, rara bloggvänner eller bekantingar!
Grattis-grattis!

Inga kommentarer: