onsdag 1 oktober 2014

Idag ...



... blir det Johanssonsrundan med harry ..., förbi hästen i hagen nära Eckes och lillkatten Messi som springer in i hagen och blir jagad av unghingsten och aldrig har jag sett Messi springa fortare, nästan som en raket .., ja, rädde sig den som rädda kan! ..., och så förbi Stora Stensjö och det vackra huset i sten .., vidare mot Fabrikör Johanssons enorma hus där aldrig någon människa syns till, ja, förutom trädgårdsarbetare som ligger på knä och gör fint på tomten .., sen ner mot havet till ....


 ... där jag upptäcker en man som ägnar sig åt multifiske .., det vill säga, han har två uppställda spön och ett i handen och det är bara att hoppas att han får napp .... och ute på ön där mitt emot, hörs inte längre några skrin från sjöfåglar .., nu är där alldeles tomt, i alla fall ser jag inga fåglar.



Åt andra hållet till, med hjälp av zoom som gör att allt ser så nära ut .., och ännu går några hästar i hagen .., båtarna är inte upptagna .., igår såg jag minst tre som var ute och tog upp nät ..., och ljungen blommar försiktigt .., ut och in ur enbuskarna flyger småfåglar .., och tänk, det är nästan vindstilla, men bara nästan.



Nästan hemma. 
Vi har mött en blonderad kvinna med fart i benen och nere vid parkeringen den äldre mannen med sina två terrier .., det är allt. 

Och nu är vi inne i oktober och igår passerade den allra första av årets julmust på bandet.

4 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Äntligen julmusttider...!

Första året i Hjo sa...

Så fint det är i Halland! Särskilt på fotot av hästarna.

Steel City Anna sa...

Åh julmust! Det vore nåt. Men jag har ett lager av Kamprads påskmust i källaren :)

Anonym sa...

Den första bilden är riktigt bra, ser nästan tredimensionell ut. Julmust, däremot,orkar jag inte tänka på ännu. Men jag är mycket avundsjuk på dina promenadvägar. :-)