torsdag 27 november 2014

Antiklimax ....


I flera dagar, ja, säkert ett par veckors tid, har friherrinnan planerat för den recepttävling som Hemköp har annonserat om.

Idag skulle det ske och jag hade lovat att ta en bild och så skulle detta postas på hemköps sida på facebook.

Så vi gjorde allt detta och just som jag skulle till att lägga in bilden, så upptäcker jag att hemköp har skrivit att nu har vinnarna utsetts .., och så kom olika namn upp.

Oj!
Friherrinnan var för sent ute!
Fyra dagar för sent!


Sällan har jag så tydligt sett en förväntansballong punkteras ..., sååå mycket besvikelse ..., men vi åt upp maten som var underbart god .., torsk i en sås med citronpeppar .., där var ärtor ..., pressad citron .., en sallad med finstrimlad blekselleri, ingrid-marie-äpplen i små, små bitar och annat gott .., och så pressad potatis till allt detta! Jättegott!

Och även om du nu inte vann, kära Lena, så är du i alla fall en vinnare i mina ögon!



Innan jag fick skjuts hem igen till Stensjö, så tog jag en bild av den vackra duken på Lenas bord.
Det visar sig att det är hennes mormor som - dels har vävt själva tyget - men också broderat det vackra mönstret!

En duk som måste vara långt mer än hundra år!

Visst är den fin!

Receptet i korthet: 

1 pkt upptinad torsk, 400 gr
3 dl gröna ärtor
citronpeppar
salt

1 påse Findus ost, - och broccolisoppa
6 dl mjölk
chilipulver

Lägg ärtorna i botten på en form .., så torsken i fyra bitar .., krydda efter behag.
Gör såsen som blir rätt tjock och häll ovanpå, sen in i ugnen i 18 minuter ungefär, 225 grader.

Det var jättegott med finstrimlad blekselleri/små röda äppelbitar/paprika, strimlad romansallad med  lite pressad citron över.  Och så pressad potatis. Ni förstår så smarrigt det var!

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Men så tråkigt. Jag kan förstå att luften gick ur. Men kul att maten smakade bra Ja duken är jättefin. Så mycket hantverk som gjordes förr, som människor sparade och var rädd om. Sånt som nu säljs på loppis.

mossfolk sa...

Men så synd!
Det låter jättegott.Tack för receptet! Det är nu lagt bland receptfavoriter och kommer absolut att provas!