söndag 17 september 2017

Helg ....


Lördag .., underbart fin dag med solsken och absolut vindstilla!
Jag har ledig helg, men ska arbeta extra söndag, så det gäller att ta vara på det fina som bjuds.
Vid tretiden bestäms det att vi åker till Steninge och tar ett sensommardopp och friherrinnan hakar på.
Det är svalt i vattnet, men gudomligt skönt!
Som vanligt tvekar pv länge .., ska han doppa sig eller inte?
Och småttingar fiskar krabbor och får napp direkt.


Friherrinnan har arbetat hårt, röjt och städat och plockat ihop och säger att detta är verkligen ett dopp utöver det vanliga!


Vid femtiden är det middag hos Eva från Tyresö och hennes Långe Man.
Som alltid ljuvligt god mat .., svampmackor till förrätt (nyplockad .., svamp, alltså), en laxrätt till huvudrätt och sist av allt fruktsallad. Gott vitt vin serveras till laxen - Vachau - heter det.

Kommer hem strax innan åtta och då ger sig pv av till Skallkrokens hamn där han har nattvakt, tillsammans med en annan båtägare. Ett långt pass, ända till morgonen.
Själv somnar jag på soffan .., gör tidig kväll och vaknar först på morgonkvisten när husets herre kryper ner under täcket. Nelly ligger nära, nära.


Kliver upp vid sjutiden .,. det är kallt i köket och ja, kallt överallt, så jag tänder höstens första brasa i kaminen ..., läser igenom gårdagkvällens meddelanden och ser att det finns förhoppningar om att Emil får lämna SÖS idag, söndag.
Anders och Maja har besökt Ystad och A har tagit helt underbara bilder!


Och nu är klockan tolv och pv och friherrinnan har givit sig av på återvinningen-uppdrag och om två timmar tänker jag cykla till affären, för arbete till åtta.

Utanför ytterdörren hörs om kvällarna en syrsa spela lite försiktigt .., den tycks ha bosatt sig där på väggen, men för en stund sedan hade den tagit siesa på ett humleblad.

Och alldeles nyss meddelade äldsta dottern att nu blir det hemgång och på rapporten från sjukhuset kan vi läsa att Emil fått ett filter insatt i hålvenen, i akt och mening att förhindra ytterligare proppars framfart till lungorna.

Jag berättade för honom om alla rara och uppmuntrande hälsningar som kommit här på sidan och nu är han ju inte den som strösslar med orden - men det kom tre hjärtan som svar - vilket väl får anses betyda att han tackar så mycket!

Så skönt för dem att komma hem till sitt igen.
Skolan får han ta i den takt han orkar.

Och ja, jag har lämnat min röst i kyrkovalet, något jag aldrig annars har gjort.


3 kommentarer:

Babsan sa...

Skönt att höra om Emil.
Då jag inte är med i kyrkan så blev det inget val för mig.Åkte på Skördemarknad och Loppis istället.Underbart väder dessutom

Turtlan sa...

Jag påminde Martin åka och rösta nu när vi kom hem från båtturen. Den av oss som är med i kyrkan kom iväg efter påminnelse av den som inte är med...

Skönt att höra om Emil. Ett nät.. tänk vad de kan.

Gula huset blir så fint med nya uterummet skriver jag här också.

Barbro sa...

Har också röstat idag, för allra första gången.
Blev förvånad över lång kö i röstningslokalen.
Känns som om det kan bli en högre röstningsprocentsiffra i år.?

Kram mormor E! ❤️

walkaboutsweden-Barbro