fredag 27 oktober 2017

Litet brev från Nelly ....


"Hej, det är Nelly som skriver!

Idag har jag varit med om nåt häftigt.
Pv frågade nämligen om vi inte alla skulle gå på promenad (det är det BÄSTA harry vet, men jag tycker nog att det är lite överdrivet ...) och vi gick johanssonrundan och jag tycker att grusvägar är pest och går alltid sakta där, men sen, när vi passerat fabrikör johanssons hus och kommer på grässtigen, tycker jag att det är ganska kul.
Då brukar jag springa ifatt harry.


Halvvägs till havet och grusvägen som går till hamnen, brukar pv ge oss godis och det tycker jag är det roligaste av allt.

Sen efteråt, då gick vi in i hästhagen där det bara är gräs och sand och då sprang jag jättefort och innan man kommer till parkeringen, så är där en liten bäck där vattnet nu strömmar friskt och där det också är djupare än vanligt säger matte, för det har regnat så mycket.

När vi nu kom till bäcken skulle jag visa harry att jag kan springa över den lilla bron av trä (hala träplankor, lite murkna kanske också) och då ville det sig inte bättre än att jag tog ett skutt, hamnade lite vid sidan om och gled ner i det iskalla vattnet; jag försvann helt under bron och under vattnet och matte blev jätterädd och pv berättade sen att han hade lagt sig på mage och försökt greppa tag i min päls, men jag var helt försvunnen (tänk er själva så läbbigt!) under vattnet, men så kom jag fram och dom blev jätteglada och pv tog tag i min päls och drog upp mig!
Det var jätteläskigt, men det visade jag inte .. jag bara skakade av mig pälsen och ville springa vidare.


Efteråt pussade dom mig och sa saker som "åååå, lilla gumman, nu skrämde du oss verkligen!" eller "hjälp, du får inte ha så där bråttom Nelly, tänk om du åkt iväg längs bäcken och hamnat i havet!"

Jag blev jättepigg av det där iskalla vattnet och sprang hela vägen hem.
Nu ska jag vara inne hela eftermiddagen och torka upp (fast pv har torkat mig ordentligt med en röd handduk) och matte sa att hon ska klippa mig i morgon och pv:s byxor är i tvättmaskinen.

Ja, nu vet ni.

Hälsningar från er vän, Nelly."

10 kommentarer:

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Oj, vilken drama-tik! Ja dramatik, alltså.

Eva i Tyresö sa...

Vilken hemsk thriller!!
Tur den slutade bra!
Kramar till er alla 4
Från Eva o Ulf

Babsan sa...

Men 🙊🙊🙊tur att det gick bra

Evas blogg sa...

Men oj. Nu får du ta det lite lugnare på era promenader.

Cecilia N sa...

Blir du öm i tassarna på gruset, Nelly?
Vi hade en ponny på ridskolan som var barfota och ogärna gick på grusväg.

Bettankax sa...

Alltså Nellygull, bara för att matte och hennes kompis envisas med att bada i iskalla vatten, så behöver inte du göra detsamma. Men det var ett spännande äventyr.

Anonym sa...

Men lilla gumman du får vara lite försiktig när du är ute. Kram på dig

Friherrinnan

Steel City Anna sa...

Stackars lilla vovven och usch så kallt!

Ruta Ett sa...

Herregud, du får ta det vackert, Nelly! Tänk på att pv och Bettan inte är så unga längre! De tål inte såna äventyr!!!