tisdag 3 oktober 2017

Obegripligt ...


Ja, det är mycket det, som man inte begriper.
Att människor frivilligt ansluter sig till nazistiska organisationer ..,. att den spanska polisen använde sig av så mycket våld mot människor som ville rösta, det övergår mitt förstånd .., och inte förstår man vad som hänt i huvudet på den man, som från sitt rum på hotellet Mandala Bay, helt kallblodigt sköt ned och skadade så många människor!
Fullständigt obegripligt är det!

På Instagram läste jag igår kommentarer från människor runt om i världen; bland annat från Canada och Australien, där respektive regeringar tagit itu med problemet när det gäller alla vapen som florerar och där masskjutningar i det närmaste upphört.

Här är en kommentar, (författad av fifthst): "As a canadian watching this happen time and time again, I feel incredibly frustrated and just want to grab your country by the shoulders and shake some sence into it - my friends and I feel helpless, if there`s a solution out there, I hope it`s found soon. "

En annan (alimckellar) skriver så här: "Watching from Australia it always seems madness every time another mass shooting occurs. Our last mass shooting was in the 90´s after which they seriously tightened gun control and fancy that, never again. Seems America need to ban guns, not people from certain countries!"

Men med en urstark vapenlobby i USA .., ja, hur kommer man till rätta med problemet?
Och med amerikaner som tycks anse att det är varje människas rättighet att kunna försvara sig med ett eller flera vapen ...?
Ja, hur kommer man tillrätta med det?
Det undrar jag.

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Hörde någon som sa att det är "kombinationen vapen-människa" som är problemet. Och det stämmer väl.
Men om man då tar bort vapnen ...?

Alltså. Det är vapenlagstiftningen som behöver striktas. Den här personen i USA hade 20 vapen med sig på rummet. Dessutom förekommer uppgifter om att man hittade ytterligare 18 olika vapen i hans hem.

Vem fasen behöver 38 vapen för att skydda sig?

Men observera att vi i Sverige, som ju så gärna, så gärna, så gärna ser upp till och tar efter allt dåligt som kommer från det stora landet i väster, inte är så goda kålsupare heller. Vi håller nog på att bädda vi också.