onsdag 4 oktober 2017

Om jag älskar instagram ...?


Det börjar så här .., så som det ofta gör, man tittar in hos någon som man följer och upptäcker där någon annan och så faller man pladask! Just så blev det i det här fallet.

En onsdagmorgon .., min lediga dag, den första av fem på raken.
Jag sitter i loppisfåtöljen, dricker kaffe och kollar Instagram.

En av mina favoriter är konstnären Gregory Mason (på instagram gregorymason_art) och hos honom upptäcker jag Laura Quinn Harris.
Det är hon som har målat av kvinnan på bilden här ovanför.

När jag först ser bilden tänker jag .., det är omöjligt, jag måste ha missförstått det hela, det är nog ett fotografi? Så jag letar vidare och inser att jo, det är verkligen en målning!
Men det är ju helt sanslöst!

Nå, det är jag inte ensam om att tycka .., Turtlan i Karlstad blir misstänksam (men överbevisad) och Leina i Bohuslän, som själv är så konstnärlig, hon skriver att "jodå, med gott om tid och grym skicklighet så kan man måla sånt!"

Mer som hon åstadkommit.


Till sist mejlar jag henne och frågar om det är okej att jag visar hennes bilder på bloggen och får nästan bums svar att det är okej. Så vänligt!


På nätet kan man läsa mer om målningen som visas på National Portrait Gallery i London.
Så här står det, bland annat.
"The portrait is of the artist’s friend, Jessica. Quinn Harris says: ‘The sitting took place in my bedroom at home, as I wanted the patterned wallpaper to provide an interesting decorative backdrop.’ The artist made sketches and reference photographs before completing the portrait in her studio over the next five months."



Lite mer om hur det gick till ...


Ännu en målning.


Och Doug och Jane!
Är det inte helt fantastiskt och ser man på .., Jane har handlat kläder hos Gudrun Sjödén!

Här kan man ta en titt på fler av hennes alster.

Ja, jag säger bara en sak: jag är närapå stum av beundran!
It´s amazing!


7 kommentarer:

Tony sa...

Kikade vidare från ditt Instagram till denna fantastiska konstnär.

Ruta Ett sa...

Härligt med sådan realistisk konst! Det påminner mig om när jag var student i Lund och hamnade på en utställning med Ola Billgren. Han hade målat en tavla där motivet var ett kök, så realistiskt att man kunde känna hur disktrasan luktade!

Elisabet. sa...

Tony och Ruta Ett: det är för mig ett mysterium hur någon kan måla så fint! Tänk, vilken gåva! (och ja, jag inser att människor har alla möjliga gåvor, men när man själv är så uschlig med pensel och färg, då blir man ju än mer fascinerad över dom som har gåvan!)

Anonym sa...

Amazing indeed!

Vet du förresten att George W Bush är en begåvad amatörmålare? Ja, det är sant!

Turtlan sa...

Utan tvekan överbevisad. Det bar mönstret på tröjan som gjorde mig skeptisk. Hur måla såna exakta detaljer? Oavsett så måste konstnären ha ett oerhört tålamod!!!

Kul att du fick svar och så snabbt. E-mail och nätet är fantastiskt.

Elisabet. sa...

annannan: nej, det hade jag absolut ingen aning om, det här med George W Bush! Tänk,så många dolda talanger människor bär på!

Turtlan: jag hade själv tvivel, det ska erkännas och precis som du tittade jag på tröjan och på håret .., det var ju obegripligt hur man kan få fram varje strå så där!

Anonym sa...

https://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/george-w-bushs-painted-atonements

Tänkte på hans målningar när jag såg porträttet av Terry, som påminner lite om Bush själv. Det är så oväntat och fint att denne man tagit upp porträttmålning på äldre dar, och gör det med så mycket känsla. Mycket är ändå möjligt!