fredag 24 november 2017

Gamla Vägen ...


Igår vid sextiden blev det middag hos friherrinnan i hennes nya boende.
Ååå, där är så fint!
Högt i tak på halva delen, sovloft på ena och hiskeligt brant trappa som fordrar god balans, frihet från yrsel, höjdskräck eller större alkoholintag, ja, där kan man lätt slå ihjäl sig, även om det finns ett räcke att hålla sig i.

Middagen var - som alltid när Lena bjuder - delikat!
Lammstek i skivor, potatisgratäng, sallad, inlagd gurka (sååå god!), haricots verts, samt ett gott glas rött vin, till den som inte körde bilen. Och så ett par timmars prat och tittande på fotboll - Östersund som spelade - och jag var så trött och sträckte ut på den breda sängen och låg sedan där och lyssnade till pv och friherrinans surr och pratet från tv:n .., och jag kände mig ungefär som förr i världen, när mina bra mycket äldre systrar kom hem och satt och samtalade i ena rummet och jag kunde höra dem, men bara så där diffust, men hur tryggt var det inte!

Det där har följt mig hela livet.
Jag är verkligen en sån som gärna sitter i soffhörnet och tittar på - eller lyssnar -.
Betydligt mer en iakttagare än en deltagare.
Sånt har jag tyckt känts skämmigt, men med stigande ålder inser jag att .., ja, människor är olika, så är det bara.
Inte på jobbet, där är det tvärtom, men för övrigt är det så.

Nu ska jag strax hämta upp ovan nämnda friherrinna för en tur till Flygstaden, men först förbi affären där jag glömde min plånbok igår. Sist av allt till Matöppet i Slöinge där ett paket ligger och väntar.


Inga kommentarer: