söndag 14 maj 2023

Och plötsligt söndag ...


Uppresan gick fint. Kanske borde man alltid köra längre sträckor på lördagar, då det knappt är någon trafik att tala om. Och allra minst långtradare!! 

Mest hela tiden körde pv och jag satt intill och googlade. När jag skymtade vatten på vänster sida, sa pv att det nog var sjön Åsunden, där han och hans äldre bror en gång köpte en optimistjolle (med vilken de senare kapsejsade till havs i Bohuslän). 

Googlade då på Åsunden och fann att där fick dåvarande riksföreståndaren Sten Sture den yngre en kanonkula i benet (vintern 1520 i krig mot danskarna) och avled senare av detta. Ni kanske hade stenkoll på detta, men se, det hade inte jag. 

Älskar Google! Så där höll det på och jag tycker att det är så fascinerande att man kan få ta till sig så mycket kunskap bara genom att klicka på några knappar. Bilden visar för övrigt Emil, nu 24 år. Backgammon-matcherna inleddes tio minuter efter att vi kommit och efter två matcher stod det 2-0 till den yngre. Idag står det 2-2 och pv har bestämt att nej, det blir inga kvällsmatcher, då Emil tydligen är mera på alerten då. 


Så här såg det 2008 när Emil (då nio år) gjorde mig och Kent (kompis från Växjö) sällskap till Samos.


Och samma resa .., ett telefonsamtal hem till mamma och pappa för att berätta hur han har det. Liiite längtade han nog hem 
Att resa med småttingar är ett sant nöje!

Åter till uppresan: titta, hur bagageluckan såg ut när vi stannade till. Mängder med pollen!! Vi såg också norska bilar vars bakrutor var helt igenmurade av vad vi trodde var vanlig smuts .., och vi sa "men var har dom varit när det blivit så geggigt ...?!" Sen förstod vi. 


Chaufförsbyte i Herrbeta, där tog jag över och där rastades Harry. 

På kvällen slötittande på Melodifestivalen och vi tänkte väl - som så många gånger tidigare - att vi är fel målgrupp. 

Nu solig söndag i Väsby. Vid halv fyra natten mot i morgon ska pv agera taxichaufför och skjutsa hundägarna med kompisar till Arlanda, 

Själva ska vi senare på eftermiddagen köra till AP och för-sent-fira hennes födelsedag, samt titta på dressyr-träning (häst). 

Som ett litet äventyr att åka bort. Alltid lika roligt!

7 kommentarer:

bettan sa...

Älskar att läsa dina inlägg.
Emil var en gullig lintott och nu en stilig ung man. Så fin.
Tycker mycket om när du använder ordet "småttingar." Det hamnar skönt i mig på nåt vis.
Önskar er fina dagar "norr-på".

Elisabet. sa...

bettan: du är ju synnerligen livgivande med dina kommentarer! Tack!

Turtlan sa...

Så ni blir hundvakt till tre? Ja inklusive Harry?
Hur får ni plats i bilen med alla tre då? 🤔

Anonym sa...

Turtlan: i bilen ..? Men varför skulle dom vara i bilen? Vi är ju här.😉

Turtlan sa...

Jag menar om ni åker till AP.
Eller hundgänget kanske blir kvar hemma då?

Anonym sa...

Vill bara korrigera att det var en Trissjolle vi köpte och inte optimistjolle. Spelar ingen roll men någon insatt kanske blev fundersam//PV

Elisabet. sa...

Turtlan: jaha, då förstår jag. Harry fick följa, dom två övriga fick vara kvar hemma (Emma kom till Väsby).