onsdag 17 maj 2023

 Sista kvällen för den här gången ...


Då tar vi sikte på restaurang Nonnos vid Infracity. Anna ansluter och Emma också (hon har ju lägenhet i Solna) och så blir vi fem kring det runda bordet. Så underbart trivsamt! 

Ägaren är en pratglad herre som känner till Emma och Emil (och övriga familjen), men för oss andra är det första gången vi är där .

Det blir en sån fin kväll med ljuvlig antipasti med vitlöksbröd .., och därefter olika pastarätter (min med bläckfisk, musslor och scampi) och var man inte mätt redan efter olika ostar, skinka, burrata, ljuvliga små gröna oliver och annat .,. så blev man det. 

Det skiljer 21 år mellan Emma och Anna, men dom är verkligen nästan som syskon. 


Det där att sitta runt ett bord och äta tillsammans .., jag undrar om det finns nånting som jag tycker är trevligare? 

Är det egentligen inte det som är själva meningen med livet? 

Mycket surr förstås. Om vinster - eller inte vinster - på Triss, aktier eller Postkodlotteriet .., om sparande, vätgas, Libanon, Turkiet och Stocksund .,. om uppväxt med många syskon, om ägarens pigga 94-åriga mamma som nästan var dag kommer med taxi och äter lunch hos sin son, ja, allt möjligt handlade det om!

Och allt eftersom fylldes det med på med gäster och genom fönstret kunde vi se närapå karavaner av bilar vilka körde norrut, måhända till lantställen för att fira helg lite tidigare än vanligt?

Nu är klockan kvart över tio och vid köksbordet sitter Emil och Pv och spelar backgammon. Ställningen just nu 10 - 9 till pv:s favör, men ännu är inte matchen slut. (Jo, nu! Det står 12-11 till pv).Avgörande match i morgonförmiddag innan vi åker.

Hemresa tidigt i morgonbitti. 

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Nej, det finns inget finare än att bara sitta runt ett bord med familj eller vänner och bara surra. Man mår så bra både under tiden och efteråt.

Anonym sa...

Gunnel: precis så! Vad skulle kunna slå den känslan? ❤️ / Elisabet