tisdag 16 maj 2023

Spridda skurar från en måndagkväll på Färingsö ... 


Så trevligt det blev, detta att köra från Upplands Väsby till ridhuset/stallet i lantlig idyll, med postadress Skå på slutet.

Intressant bara detta att se det stora projektet "Förbifart Stockholm" och efter Drottningholm blev det enfilig väg och vi såg mängder av cykelgäng och som alltid fascineras jag av såna här projekt där stora trafikleder ska synkroniseras och tunnlar byggas och ja, det är bara så imponerande! 

Ingenjörer - ni har min fulla beundran -! 

Kom fram lagom tills Annas ridlektion skulle börja (dressyr) och i ridhuset stod då vänner och andra ryttare och tittade på. 

Mycket surr blev det .., om allt och inget.

Efteråt tårtkalas på en bänk utanför själva  stallet. S o m  jag log när jag tänkte på friherrinnan ; hon som alltid har med sig fin duk när det är dags för utflykt och det är väl bara tända ljus som fattas (om det nu vore vindstilla) .. , här är det rationellt värre och att en skata flög i väg med en assiett (hann hon norpa sig en bit av tårtan, tro ..?) vållade inga bekymmer. En sak är säker: hästtjejer måtte ha ett synnerligen gott immunsystem! Mod också! Och styrka. 

Såååå trivsamt var det!

Tre hundar fick vi träffa. Här på bilden Gus som är amerikan från början och som av och till är hos Anna, när matte Karin är upptagen med annat. 

Såg en ljuvlig bild igår där Annas två katter och denne Gus stod och väntade när hon var i sitt badrum .., alla tre på rad. 

Förutom pv är alla ryttare på bilden. 

Ja, det blev en sååå trevlig kväll och fort gick det att köra hem ., då hade trafiken  f r å n   Sthlm lagt sig, det var hur lugnt som helst. 

Emil var hemma när vi kom .., deppade efter den oavgjorda AIK-matchen mot Göteborg och något backgammon-spelande blev det int. Ställningen är fortfarande 4-2 till ynglingens favör. 

Om en timme är det klipptid för mig .., har ännu inte bestämt mig för hur mycket som ska åka av. Minns ännu chocken från i fjol när jag var så otroligt kortklippt och lockig och inte kände igen mig själv .., men hur jag någon månad senare trivdes sååå bra i det hela. Vi får se.

Ps. I mejlet från min syster i Australien, berättar hon om mannen som hon anlitat för att klippa gräset. Det visade sig att han är gift med en kvinna som är uppvuxen i Halmstad och tillbringar somrarna hemma i Halland! Ds.

Inga kommentarer: