fredag 23 juni 2023

DN:s Nutidsquiz och ett kvällsdopp ....


Jo, vi höll ju alldeles på at glömma dagens quiz, men nu, så. 

Pv hade sämsta dagen ever, 5 rätt av 10 (kommer inte ihåg vad som felades) och själv hade jag 8/10. Fel på klimatfrågan och musikditot. 

Ordfrågorna hade jag 9/12.  Pv pysslar med annat. 

Doppet blev här intill och var riktigt skönt, men så mycket alger och annat gräs på botten, så i morgonbitti tänker jag gå längst ut på piren och doppa mig. 

Här i Viken bor Lars Sandström. Hans föräldrar och han och brodern Bosse, flyttade in i huset intill mitt barndomshem när jag gick i mellanstadiet. Lars var lillebror. Bosse var min klasskamrat. 

Minns att Lars en gång blev påkörd av en mopedist ., Lars cyklade och fick lungan punkterad. Vi såg när det hände, hans storebror och jag själv .., och jag drog upp tröjan på honom och upptäckte ett hål rakt in i sidan på honom! 

Kan han ha varit nio, tio år? Därefter låg han i sin mammas famn på farstutrappan (där det fanns säkert sju, åtta svalbon) och väntade på ambulansen, vilken skulle ta dem de tretton milen till lasarettet i Skellefteå.

Oj, vilken väntan det blev! 

Det visade sig att ambulansen kört fel och hamnat hos en annan Sandström-familj, boendes någon mil eller två från Malå. Efteråt, när ambulansen väl kommit och hämtat Lars och hans mamma, minns jag att jag frågade mamma om det var farligt det där med punkterad lunga. Mamma höll just då på att plocka in hallon från vår häck och sa att jo, det kunde vara - eller bli - farligt. 

Så förskräckta vi blev, Bosse och jag.

3 kommentarer:

Kristina sa...

Tack o lov, att det gick väl för Lars, långt från sjukhus o allting! Nutidsorienteringen: 8 rätt, ordkvisset: alla rätt. Har aldrig haft full pott på nutidsfrågorna ... hmm ... månne det är fel på DN ...?



Elisabet. sa...

Kristina: Säkert! 😉

Rexxie sa...

8 av 10 på nutids!
9 av 12 på ord!