onsdag 5 juli 2023

Längtar till ...

Man kan längta till de mest banala saker. 

Till exempel längtar jag efter att dammsugaren - tillsammans med mig - har tagit ett varv här på bottenvåningen. 

Längtar också efter att få lyssna till PM Nilssons Sommarprat, det ska göras strax efter att dammsugaren gjort sitt. Lyssnar jag på kvällen, somnar jag ofelbart. Det är lättare att ta in pratet när jag är utvilad.

Idag ska jag också göra klocktestet - ni vet - för att se hur det står till med hjärnan. Igår kom jag nämligen inte för mitt liv på vad vårt lands justitieminister heter .., var tvungen att fråga pv. 

"Ja!! Gunnar Strömmer, ja!" 

Pinsamt. Jag tycker dessutom v ä l d i g t  bra om honom i den yrkesroll han har. Det KAN ha att göra med att herr Strömmer är en till synes trygg och lite jovialisk ångermanlänning, som inte tycks hetsa upp sig i första taget.

7 kommentarer:

Gunnel sa...

Det är inte alls pinsamt att missa en politikers namn. Det gör vi alla. Vid min höga ålder är det jobbigt med namn överhuvudtaget. Och när man är gift med en gammal man och har gamla väninnor, då är det ett evigt googlande för att hitta vad den eller den heter.

Elisabet. sa...

Gunnel: ,-). Ja, jag ska ändå göra det. Fixar jag det utan bekymmer, är jag nöjd och glad.

Monet sa...

Du kommer väl ihåg att klocktestet bara är en liten del av de första testen man gör om man funderar över minnet.De andra heter MMSE, Mini Mental State Examination och den lite svårare MOCA. Båda går att ladda ner från nätet med instruktioner (till pv då som är den som måste hjälpa dig). Ett annat och bättre sätt är faktiskt att gå in på sidan Minnesmottagningen.se där du hemifrån och i lugn och ro och med hjälp av professionell personal gör testerna. Patientavgift 300 kr, frikort gäller!

Och Gunnel har helt rätt - att glömma just namn är väldigt vanligt upp i åren och tillhör det normala åldrandet så var inte orolig för det. Men känner du att minnet sviktar lite på andra sätt också så kan det kanske vara lugnande att testa sig. Men enbart ett klocktest säger ingenting faktiskt.

Elisabet. sa...

Monet: Jo, för mig är det en indikator. Så är det. / Elisabet

Monet sa...

Elisabet: Då så! Tron försätter ju ofta berg. Det andra var bara, som vanligt, tips i all välmening!/Monica

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Monet: Jag förstår att du menar väl, du mejlade ju mig också om det här, men jag fortsätter med klocktestet och blir så lycklig när det blir alla rätt! /Elisabet