torsdag 6 juli 2023

 Torsdag i början av juli ....

Regn, regn och ännu mera regn, men kan man tänka sig, på eftermiddagen kommer solen fram! Det är rent obegripligt hur trötta vi är och att pv är det, är verkligen ovanligt. Mitt i alltsammans har han somnat på soffan Ektorp, den i uterummet. Sigge ligger i trädgårdsstolen i samma rum. 

En bil kommer på uppfarten och parkerar. Aha, det är han som ska byta ut vattenmätaren. Han ser så snäll ut .., jag tänker att han är nog en rar pappa. Eller äkta man. 

Själv bakar jag frukostbröd - min variant, typ grövre frallor gjorda på grahamsmjöl, vetemjöl, 3dl naturell yoghurt och 6 dl vatten .., solrosfrön och linfrön , salt och en liten dutt flytande honung .., och jäst, förstås -.  Fixar middag som blir Tareqs goda kyckling, som vi verkligen tycker om. Lite senare klipper jag gräsmattan, men inte hela .., en del av den får bli som en liten äng. Små styvmorsvioler växer i grupper .., sååå fina! Ibland, när jag står i köket och tittar ut, ser jag hur skatorna promenerar i det längre gräset och då skymtar endast deras huvuden och knappt det. 


Snavar över den här bilden av min mamma. Tre, fyra år och med sitt tjocka, mörka hår. Hon ser nästan sydländsk ut, om det vore inte vore för hennes blå ögon. 

Lyssnade till dagens Sommarpratare Ina Lundström, men orkade inte hänga med till slutet. Oj, så fort hon pratade .., det var som om orden kom i en enda röra, som en kaskad .., som en yster vårbäck, nej, störtflod! 

Det finns andra årets pratare som jag inte heller lyssnat klart till, nu blev det ännu en. 

När jag skrollar runt för att ta del av andras åsikter, får hon beröm. Tänk, så olika vi människor är!

Morgondagens sommarpratare är chefen för för Säkerhetspolisen, Charlotte von Essen.

9 kommentarer:

Babsan sa...

Hennes sommarprat var jobbig att lyssna på men tyckte om musikvalet

Elisabet. sa...

Babsan: en del av musiken tyckte jag om, men jag orkade ju inte med till slutet.

Cecilia i Houston sa...

Jag brukar inte lyssna på sommarpraten regelbundet, ofta vet jag inte vem det är... Lyssnade på ett från Ålands radio idag som jag tror att du kanske skulle vara intresserad av https://alandsradio.ax/sommarprat-2023/ulrika-nettelblad
Jag läser hennes blogg och hennes sommarprat handlar om djup sorg som hon också skrivit fint om.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: TACK! Det ska jag ta mig an! Så vänligt av dig!

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: nej, det sänds bara inom Åland och Finland! Hur ska jag kunna kringgå detta, tro ..,-).

annannan sa...

Elisabet, i min dator får jag två länkar, varav bara den ena är begränsad till Åland/Finland. Den andra går att lyssna på. Kan vara så att den begränsade har hela musiken men den andra är utan musik.

Cecilia i Houston sa...

Precissom Annannan säger, jag kunde inte lyssna på varianten med musik, men det utan funkade bra.

Elisabet. sa...

annannan och Cecilia i Houston: jag skrev till radion på Åland och en snabbt svarande Axel förklarade just det ni nu berättat om! Nu ska jag lyssna! Tack till er båda! ❤️ / Elisabet

Elisabet. sa...

Ps. Och jag tyckte VÄLDIGT mycket om hennes prat! Ds.