söndag 6 augusti 2023

Söndag ....

Bilden: Vid Särdal. Älskar honungsfacelian som lyser upp ett helt fält! 

Flyger upp ur sängen när klockan är 5.00 och jag väcks av en kakafoni av gäss vilka flyger förbi! Sliter åt mig mobilen för att  k a n s k e  hinna fånga emigranterna, men det är förstås lönlöst .., de har redan flugit förbi och allt jag hör är någon enstaka eftersläntrares rop. 

Nu går vi mot höst, tänker jag. 

Tanken slår ännu mera rot, när jag på soffan Ektorp upptäcker Sigge. Detta är första gången på flera månader som han har valt att sova inne; uterummet har annars varit hans domän. Ja, det är vad han anser i alla fall. 

Igår, när vi - min syster och jag själv - körde hem från Bunkeflo, stannade vi till i Bjäresjö för att titta på småvalparna, samt för att hämta något jag köpt till Viggo och som väntade i just Bjäresjö. 

Sex valpar - tre bruna och tre svarta - mötte oss när vi kom in genom ytterdörren! 

Oj, oj, oj, vilka godingar! Alla är tingade, så nu återstår endast drygt tre veckor i familjens hägn, därefter väntar ett nytt äventyr för småttingarna: flytt till ett annat hem. 

Lykke - deras moder - trodde nog att Harry skulle vara med, men han hade åkt med husse till Bjärlöv, så fina Lykke fick nöja sig med oss. Valpen på bilden var en tuff krabat, en annan - brun i färgen - låg och sov så tryggt i min famn.


 

Exet bjöd oss på var sin grillad korv och vi satt ute på deras underbart fina altan där det vimlar av blomster!

Detta är Karins verk  och blommorna på bilden, ja, det är bara hälften eller en tredjedel av allt det sköna!

Därefter hemåt via Sjöbo. Å, så vacker den vägen är! 

Böljande sädesfält .., ett sååå mjukt landskap och det är bokskog och varningsskyltar för vildsvin .., där är hästar och där var kalvar som just tog sig ett skrovmål hos mödrarna. 

Aldrig har vi tidigare sett såå många kalvar och kor tillsammans i hagarna! 

Till Sjöbo kommer man aldrig, utan man svänger vänster mot Malmö och så sedan mot Hörby och efter några mil, då kommer man till min syster med familj.

Då blir det grusväg - den är slingrig och smal - och man passerar hus som sedan länge sett sitt bäst-före-datum och det är ganska ratigt på tomterna, men det spelar ju ingen roll. 



Här står jag vid infarten till min systers hus. Som jag tycker om den här vyn! 

(Ja, s o m  jag tycker om landskapet Skåne!)

Inga kommentarer: