söndag 6 augusti 2023

Vykort från herr Rindå ....

Till någon av mina inkorgar kom foton från Gunnar Rindå (tidigare Vaplan, numera boendes i Krokom), som uppenbarligen inte fick nog av tågluffandet i södra Europa, nej, nu har han för 499 kronor köpt ett slags likadant kort - ett Tågsemesterkort - men hos Norrtåg. 

Följande står att läsa på Norrtågs hemsida: 

"Med Norrtågs Tågsemesterkort tågluffar du under två veckor för bara 499 kronor i Norrtågland. Ta dig mellan skärgård och fjäll, från dopp i svala sjöar till adrenalinfyllda äventyr på ett klimatsmart sätt.

Se mer av regionen för en rimlig peng och satsa på att maxa semestern under långa ljusa sommardagar och nätter."

Nu var han i alla fall kommen till Boden och titta, vilken drömlunch - eller möjligen middag - han fick sig till livs! Grattis Gunnar! (Och en sådan resa skulle jag lätt kunna tänka mig att göra .., kanske nästa sommar/höst om ett liknande erbjudande finns även då).

Skellefteå (eller var det Missenträsk?) hann Gunnar också besöka och skickade då den här bilden - ett brev författat av Sara Lidman i juni 2002. Nej, han ringde nu ..., det var i Umeå, i en slags mur på en tunnel som detta fanns!

"Jag tokgillar Sara Lidman och hennes texter och böcker!" skrev Gunnar.

4 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Jisses va gott det var med Pitepalt och jisses så mätt jag blev :-)

Elisabet. sa...

Gunnar: Du åt alltså tre paltar? Det var inte illa! Infann sig den berömda paltkoman, tro …? / Elisabet

mossfolk sa...

Wow, det där skulle verkligen jag också kunna tänka mig! Tågluff i världen har aldrig lockat, men tågluff i Norrland låter helt klart som ett äventyr i min smak!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det här lockar verkligen! Ska lägga det på minnet till nästa sommar!