onsdag 13 december 2023

 Lucia ....


I vanliga fall brukar jag titta på SVT:s lucia-sändning, men i morse var jag för trött och låg kvar under täcket. 

Jag hade suttit uppe länge och börjat titta på danska serien "Morden i Helsingör" och eftersom danska serier ofta håller så hög klass - enligt mitt sätt att se det - så hade jag rätt stora förväntningar. 

Nej, det var ..., underlig intrig och stolpigt prat. Roligt ändå att återse Peter Gantzler från tidigare filmer, däribland "Italienska för nybörjare". 

Det är tjugotvå år sedan den filmen hade premiär och såväl herr Gantzler som undertecknad har förändrats sedan dess ,-).

Det var rösten och kroppsspråket jag kände igen honom på. 

Tittade på det första avsnittet och så lite på det andra, men gav upp. Därav tröttheten. 

För övrigt kan väl ändå inte någon enda Lucia-produktion slå den som sändes under pandemin från Jukkasjärvi i Norrbotten? Där stod lucia och hennes tärnor och stjärngossar ute i det fria och det var kallt och mängder med snö och outsägligt vackert. Tyvärr visas den sändningen inte längre. 

Hade planer på att köra till Varberg idag, men väntar tills på lördag, då det är så krångligt att hitta parkering där, särskilt när det är torghandel på gång. Kanske - men bara kanske - att Sonja gör oss sällskap och så kan vi ta en fika på något konditori efteråt. Det vore trevligt.

5 kommentarer:

Babsan sa...

Orkade inte titta klart på Morden i Helsingör liiite segt liiite fjantigt tyckte jag

Anonym sa...

Jag såg på reprisen av Lucian och det var ju fin musik och miljöer men ganska jobbigt att kamerorna hela tiden zoomade ut och in och flyttade fokus. Man gick aldrig ”titta färdigt” på nåt. Orkade inte till slutet. Håller med dig om Jukkasjärvi! ellem

Gunnel sa...

Håller med dig om Luciafirandet från Jukkasjärvi. Det var sån stämning och känsla över hela programmet. Helt oslagbart i Luciasammanhang.

Elisabet. sa...

Babsan: e x a k t vad jag också tyckte! Och så underliga klipp och nej, det gick inte hem!

Elisabet. sa...

ellem: jag har inte tittat klart på årets luciaprogram, men ska göra det.

Gunnel: Det kanske beror på pandemin att man var extra mottaglig, men ååå, så vackert det var!