fredag 15 december 2023

 Det bästa ...


Dagens bästa består av tre olika saker. 

1. Besöket på Ankaret för att posta julbrev och där möter jag en kvinna som jag inte träffat på länge. Jag minns hur oändligt mycket jag tyckte om hennes dotter Molly och det var Molly, då 4 år, som kom till affären och gav mig den  här teckningen. (Hon hade gått in på sin storasysters rum och hämtat kritor och berättade då vem som skulle få teckningen som present). 

Nu är Molly 14 år och jag frågar hennes mamma vad som intresserar den där tösen numera? 

"Jo, hon är helt fotbollsgalen och lyckan var stor när hon fick se matchen i Malmö mellan Rosengård och Barcelona, även om hemmalaget förlorade stort ...!", säger hennes mamma. Och mamman är en av dem som ska sjösätta det nya journalsystemet på Halmstad Sjukhus. Huuu! Lika rar hon.

Det bästa nr 2 .., handlar om när jag, efter Ankaretbesöket, kör hemåt i dimman och bilradion är igång och där kommer en låt som gör mig så .., mjuk inombords och jag tänker att ..."Men, det låter ju precis som Beatles!"

Det visar det sig också vara! På displayen syns texten "The Beatles, Now and Then", en låt jag totalt har missat eller glömt! Eller har den kanske aldrig publicerats?

Kommer hem, letar upp den på Spotify .., spelar och blir glad! Den finns på Youtube också. 

Mitt tredje Det Bästa handlar om tillit. Igår fick jag ett sååå vänligt svar från Nora på Viaplays kundtjänst; det gällde återbetalningen av mitt konto som jag valt att säga upp, allt enligt lagen om ångerrätt. Någon kommenterade - säkert i all välmening - att ett sådant svar troligtvis var skrivet av en robot. Så dum jag kände mig! Så urbota naiv! Dessutom hade jag ju skrivit och tackat denna Nora för vänligt bemötande .., å, nu hade dom nånting att läsa upp på nästa personalfest!

Idag blev det ännu en kontakt med Viaplay. Fick ett lååångt mejl från - inte Nora - men väl Marita på kundtjänst som skrev att allt var ordnat, jag behövde inte känna mig dum alls, pengarna var insatta på mitt konto, det skulle ta upp till fem dagar .., och Nora var verkligen ingen robot utan hennes trevliga kollega och sist av allt önskade hon mig en trevlig dag.

Det kändes som om jag skulle börja gråta.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Missade du all rabalder kring när Beatleslåten släpptes?Jag blev lyrisk mär jag hörde den första gången

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, uppenbarligen! Och såååå bra den är!

Bert Bodin sa...

Konstigt att den nya Beatleslåten gått dig förbi. Den spelades ju snart sagt en gång i timmen den där dagen. I alla kulturnyheter, i Rapport, osv. osv.

Var du kanske bortrest då. Inte hemma i huset, menar jag.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag tycker ju dessutom om Beatles .., kanske hörde jag den t.ex i något nyhetsprogram, men jag har varit utan Spotify länge då vi inte haft någon bra högtalare, det kanske kan vara det ..?