onsdag 31 januari 2024

Ivardagen .., sigges flykt och lite annat ...


Idag har alltså sonen namnsdag, men det skulle även den här lille gossen - Ivar Nilsson - ha haft, om han nu hade fått förmånen att leva i 114 år. 

Jag älskar bilden med dom korviga strumporna och ser det nästan inte ut som om han tänker sig att ha den vänstra handen i något som liknar en ficka, men kanske bara är ett skärp? Aja, baja lille Ivar-Nicke!

Sonen tycker väl måttligt bra om sitt andranamn, men jag har på senare år mött flera små Ivar-pojkar och tycker att det är jättefint. Det är ett vanligt namn i Norge (oftast då som Iver), Lettland (Aivars och Ivars), Island och Estland. 

Frågade äldsta dottern om hon kommit ihåg att gratulera morfar idag? Jodå. 

"Men han var ute och jagade hare där uppe i himlen och hade inte tid att prata, han skulle återkomma senare!" sa hon. 

För övrigt? Ganska flitiga har vi varit idag. Köpte någorlunda billig nötfärs och har frusit in flera platta paket .., pv har gjort en hel ugnsplåt med lasagne (ska vidarebefordra till friherrinnan och A-M till lunch/middag) och själv kokar jag färsk kyckling, som ska bli till middag med currysås och diverse grönsaker. En annan kyckling ligger och bidar sin tid i kylskåpet. Den ska ugnstekas. 

Och fåglarna har fått mat och lite överbliven gröt .., pv har suttit i gästrummet och spelat på pianot, samt sjungit .., någon slags renässansmusik och det kunde han konstatera, att detta föll inte Sigge Nilsson i smaken. Sigge låg nämligen på sängen när pv slog sig ned och det tog inte mer än två minuter, så hoppade han ner från sängen och krävde att husse skulle öppna dörren och befria honom från detta oljud!

Medan jag skriver detta, sjunger Tony Bennett duett med Billy Joel ... "The good life". 

Gapskrattade idag på morgonen åt något som pv lyssnat till och som han berättade om. Det handlade bland annat om Kazakstans president som på ett - enligt mitt sätt att se det - genialiskt sätt mopsat sig mot president Putin och hans anhang. Länk till programmet, vilket sändes i mitten av november, finns här. Det tar bara tjugo minuter och det är ungefär 12 minuter in i programmet som det kommer. Heja kazaker, heja armenier!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Apropå mopsa sig, så läste jag idag på SVT:s sajt att fängelsekunder som tvingats ut i krig, har börjat mopsa sig. De får ingen lön, betraktas bara som kanonmat, och kan inte förvänta sig någon benådning om de kommer 'hem' efter kriget. De vägrar nu ställa upp och lyda order, vilket får militärpolisen anledning att ingripa.
- Lika bra det, säger en av de inkallade.

Läste också om att en presidentkandidat fått väldigt mycket stöd för att han ställer upp mot Putin i nästa val. Han heter Boris Nasesjzdin och verkar ha helt andra idéer än Putte.
100 000 underskrifter hade han fått ihop, vilket gör att han får ställa upp enligt den ryska konstitutionen.

Men säkert har Putte lagt in någon liten regel i samma konstitution till nästa val.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, arma människor som inte alls vill ge sig ut i strid, men måste. Även om det är fängelsekunder.
Boris Nasesjzdin bör i alla fall akta sig för att stå nära ett fönster på något högt våningsplan, eller se sig för när han går över gatan. Det är väl bara en tidsfråga innan den mannen är bortplockad.