onsdag 31 januari 2024

Kväller, en fönsterittare från Ekerö och Ingunn på väg ...


För den som - likt undertecknad - ofta surfar runt på instagram, är det ingen konst att se vad klimatförändringarna gör med vår värld. 

Det är jordskred och översvämningar och inför i morgon har det i Norge utfärdats röd varning - vilket innebär vindar upp emot 50 meter/sekunden, det vill säga, orkanstyrka!

Hu, så ruggigt! 

Kalufsen på bilden tillhör lille Viggo; detta ständiga solsken som jag ibland kallar för "Potifar" och fråga mig inte varför. 

Den riktige Potifar var tydligen hovman hos Farao i Egypten.

Denne gosse har sån rytmkänsla, så sjunger man bara minsta lilla strof, så vaggar han i takt! Garanterat inga gener från hans farmor.


Apropå översvämningar.

Här en bild från Hörby - det var i förra veckan det -. Och här en länk till reportaget. Bilden togs av Ebba Granath/Sveriges Radio. Är det inte snö, så är det regn. 

Något annat. Var gång man handlar något från nätet, kommer ofelbart ett mejl där företaget i fråga önskar få veta vad man tyckte om varan, ofta innan man ens har fått paketet. I morgon ska jag här på sidan lägga ut en recension - inte ens ombedd - på en vara med namnet Menuett. Vilket uselt köp vi gjorde!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jaha - har du köpt Menuetts dsmmsugarpåsar nu igen!?

😎

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Hahaha, bra försök, men inte rätt!