lördag 3 februari 2024

En dag i början av februari ...

Nog är det som om livet tar extraskutt av glädje när solen visar sig .., eller när himlen är så där ljust blå. (Men sonen skrev på familjechatten att nästa vecka är det slut på det roliga .., då kan det bli vinter igen. Nåja, februari är ju en vintermånad, så det får man ta.)

Pv - som nu inlett mardrömssäsongen, det vill säga, drömmer att han glömt skidorna till Vasaloppsstarten eller något annat förfärligt - tog en sjutton km lång sväng på rullskidor tidigare idag. Härifrån och till Skallkroken, tur och retur.

Själv satt jag ute och tittade på småfåglarna (ovanligt många domherrar på besök i år!) och det är dom vanliga och ingen hackspett på besök nu under ett par dagar.

På andra-sidan-kustvägen-grannen Lennart upptäckte mig när han gick förbi .., tittade upp en stund och det blev lite småprat. 

Pv kom hem, jo, det hade gått bra.  

Så tog vi oss an ormbunkseländet som totalt översvämmat rabatten, den vid ytterdörren. Oj, som pv fick ta i .., vilka rötter! Knappt var det klart, så dök grannen Birgitta upp! Vintertid bor hon inne i Halmstad, men nu var det huskoll eller nåt, så vi tog en fika på altanen - det första för i år - och kallt var det också, men det vara bara att vira in sig rejält! 

Birgitta var så glad och visade bilder på det nyfödda barnbarnsbarnet som var sååå fin och go och tänk, nu har lille Frank, 2.5 år, blivit storebror! Ser ni Birgitta som skymtar i uterumsfönstret, men hon satt alltså mitt emot pv. 

Igår besök på biblioteket i Harplinge, det som varit stängt i månader, på grund av renovering. Lånade Nina Gunkes bok "Innan jag glömmer" (skådespelerskan som drabbats av Alzheimers), men den gav mig inte så mycket. Intressant att läsa om hennes tid på Dramaten och hierarkin på den arbetsplatsen, men det var också mycket "kändisprat" och pojkvänner hit och dit (Göran Stangertz, Tommy Körberg m.fl) och skräcken att någon skulle få reda på vad som drabbat henne.

Pv stod länge och funderade på en bok om Baltikum .., men den förblev kvar  på hyllan. 


En av mina hyllor, ser ut så här. Herr Randigt djur fick följa med från Ystad och saknar kanske utsikten mot Regementsgatan, men nu blev det så här. 

Reserverade ännu en bok av Valéri Perrin, men den ser ut att vara någon slags deckare kanske? 

Vi får väl se hur den är.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Böcker, alltså! Ängeln på sjunde trappsteget! (Fotot från bokhyllan). Den köpte jag på intuition. Var inne i den engelska bokhandeln i Roms centrum (affären är tyvärr saligen avsomnad). Tittade på några böcker, slog upp "Ängeln..." och läste den första meningen. Fastnade direkt, och började läsa den så fort jag kom hem En underbar upplevelse!
Jag har läst Färskt vatten till blommorna av V Perrin men inte hennes första, så jag kan inte göra jämförelser. Men tyckte mycket om den här, inte riktigt en deckare, en roman på många plan. Trevlig läsning!
Stella i Italien

Babsan sa...

Tyckte om Nins bok ändå ….

Anonym sa...

Stella i Italien: Jag fullkomligt älskade ”Ängeln på …”. Har läst om den och tänkte att jag kanske minns fel; nej! Har en annan bok av honom (Frank S), vars titel jag glömt just nu, tyckte om den också. Tyvärr hann han ju inte med så mycket mera.

Anonym sa...

Ps.Stella .., ser nu att den andra boken jag nämnde, ligger på hyllan nedanför - på bilden - …,-). Den handlar om flytten till Amerika. Ds. .

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Babsan: Antar att du menade Perrin´s ..? Ja, den njöt jag storligen av!

annannan sa...

Och där ligger Maria på Gedvik på hedersplats och gläder mig å min familjs vägnar! (Jag tror att det kan ha varit en julklapp från mina gudföräldrar till någon av mina föräldrar)

Jag läste Perrin i höstas och förstår precis hur du sympatiserade med huvudpersonen!

Anonym sa...

annannan: ja, såg det när jag tagit bilden, att där ligger den boken! ❤️ oäOch angående huvudpersonen i Perennboken .., ja, jag tyckte så mycket om henne! /Elisabet

Anonym sa...

annannan: Perrin, inte perenn ,-)