torsdag 15 februari 2024

Dagens fönster ...


... fångades i Bjäresjö, några kilometer utanför Ystad och det var där jag bodde, då, innan jag blev ensamseglare år 2003. Bakom häcken gick - och går ännu - en smal väg och flera av våra kattungar mötte döden på den vägen. Hu, så fort många körde!

Ler när jag ser att vi hade persienner; om detta kommenterades det på en blogg - kanske min - eller kanske hos Bert. Många tyckte att persienner var det värsta som fanns i fönsterväg, men se, det tycker inte jag. Jag tycker att dom silar ljuset fint. 

Tack till mig själv som tog bilden och tack pv, som upptäckte albumet uppe i sitt rum, hur jag nu kom på tanken att lägga det just där. 

4 kommentarer:

Monet sa...

Nej, det var jag som skrev om persienner och om hur fult och ”avvisande” det ser ut. Utifrån. Inifrån har det ju en ljusavskärmande effekt vid starkt solsken som kan vara bra. Men det kan man få genom skira gardiner också. Det finns väl ingenting som ser så dött ut som en rad neddragna persienner på ett hus eller en lägenhetsfasad? Här i vårt nya seniorboende är vissa av lägenheterna helt igenstängda med neddragna persienner dygnet runt. Man anar genom smalt ljussken på kvällen att någon bor där men hur det är möjligt att stänga in sig frivilligt bakom så här fula insynsskydd dygnet runt är ofattbart för mig. Har aldrig haft och skulle aldrig skaffa mig - tur att det inte fanns i vår lägenhet - den insyn som finns bjuder jag gärna på !

Babsan sa...

Tycker det är väldigt praktiskt med persienner.Har inga nu då det inte passar i våra fönster men i lägenheten i stan hade vi det

Elisabet. sa...

Monet: Jo, visst ser det trist ut med totalt nedfällda persienner, men det är väl människor som inte vill ha minsta insyn eller utsikt, så det får man väl ta förstås. Vi hade en granne i Malå som hade det på det viset och som ALLTID hade ytterdörren låst, vilket var totalt ovanligt. Man fick knacka på dörren och så öppnade hon.

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, jag tyckte aldrig om dem som vi hade när jag växte upp; dom var liksom svarta på ena sidan, men dagens persienner har jag inga problem med. Hade dem aldrig helt nere i Ystad, men det är ju en smaksak. Jag ligger ju vår-sommar-höst alltid med öppet fönster (om det inte regnar), så då behövs vare sig persienner eller mörkläggningsgardiner (har jag inte heller).