söndag 11 februari 2024

Idag ....

... stundar presidentval i broderlandet i öster. Båda kandidaterna tycks kloka och kanske vinner den hurtige Alexander Stubb, vi får väl se. Och så artiga dom är mot varandra, herr Stubb och Pekka Haavisto! Här kan man ta del av en artikel om finländarnas valsystem.  Finurligt!

Någon annan som vill bli president - herr Trump - visar sig tidigare ha aviserat att Natoländer som inte betalat sin del till (just Nato), inte ska räkna med hjälp från USA, nej, då kan Ryssland "göra vad f*n dom vill, han skulle inte bry sig!" sägs han uttryckt det.

Självklart ska alla göra rätt för sig ekonomiskt, man ska inte åka snålskjuts på andra, men det här uttalandet gick väl ändå över gränsen ...? Hur lycklig ska inte president Putin ha blivit?

I vårt land har som bekant Märta Stenevi tackat för sig som språkrör för Miljöpartiet och nu blir det ny omgång med att hitta en efterträdare. Lyssnade igårkväll till Det Politiska Spelet (podd hos Sveriges Radio), där just detta togs upp.

Här hemma: Junior-VM på SVT 1 .., nu bryr sig Sigge inte alls i hundarna .., det är eld i kaminen och himlen är grå. För egen del har jag - efter covid - fått problem med luktsinnet. Inte så att det har tackat för sig, tvärtom, jag känner de allra mest egendomliga dofter och detta kan ibland göra mig halvt galen.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja Finland tycks vara ett klokt land på min nya vis. Den där Trumpen borde lära dig hur man beter genom åka till Finland. Men han är nog ett totalt hopplöst fall.
Trumpen är verkligen skrämmande och kan bli (och är) verkligen farlig för denna värld. Måtte han stoppas. Men om han blir stoppad är det väl risk för revolution i landet där i väst. Hjälp!

Jag har nog aldrig känt sån oro för världen som nu.

Den ena stollen värre än den andre.
Skönt att man kan läsa och lyssna om Finland då istället.

Turtlan sa...

… på många vis…ska det vara

Elisabet. sa...

Turtlan: ibland på instagram ser man intervjuer med andra republikaner som är som vanligt folk - vettiga - och har synpunkter på Trump. Men räcker det? Vill man kanske till varje pris ha en republikan - även om det blir D.T. - och är Biden öht ett tänkbart alternativ för dem? Det återstår att se. Jag tvivlar.

Turtlan sa...

Ja exakt. Den känslan fick jag för några år sedan när jag frågade när ”släkten ” från usa var på besök då under tiden när trumpen var president. Vad de tyckte? Fick inget exakt svar vad de tyckte om trumpen men att de alltid varit republikaner.
Man kan ju kanske tolka det att de vill inte ha Trumpen men inte heller föredrar alternativet en demokrat.
Så precis som du skriver att vad skulle vara mångas alternativ. Biden är ju inte eller den mest lockande presidenten heller…

Ja det kommer bli nervöst i höst!