söndag 31 mars 2024

Dagens fönster ...

Från Maja i Tyresö kom igår flera fångade fönster och det här var ett av dem! Så här skriver hon i sitt meddelande: "Nu har vi minsann tänkt på Thomas, vedsamlaren! Vi är iväg med husbilen i norra Uppland (Lingnåre naturreservat), har tänkt elda och grilla nånstans kanske, men glömde stora kniven och yxan hemma. Som av ett under läggs nytt takspån på det här huset som innehåller en utställning om vikingatid på platsen. 

Vi har sorterat och torkat överblivna spän i solen, så nu har vi en stor kasse tändved utan att behöva spänta stickor! Trevlig påskaftons-syssla! Sträck med sjöfågel flyger över oss och vi gör mest ingenting. Glad Påsk! önskar vi er."

// Tack Maja som tog dig tid att ta fram håven! säger jag.

3 kommentarer:

Monica sa...

??? tog de spånen med sig? Detta vackra naturreservat ansvarar Upplandsstiftelsen och privata markägare för men är väldigt generösa så ladan, torrdass m m står öppet för besökare. Och det sköts allt av många ideella och det är utbildning för barn till vuxna och skoldagar här och man kan också leva vikingatid på den tidens villkor. Allt vid den vackra sjön Erken. Bussar från Stockholm och Uppsala går dit och sen Norrtäljebuss någon mil om man inte åker privat. Förr var detta en havsvik men nu så alldeles otroligt restaurerat. Ja, det finns fler områden Vikingabyn och detta.

Monica sa...

Vid Erken ligger Vikingabyn men detta Lingmåre längre norrut mot havssidan.

Anonym sa...

Monica: Det låter som nånting värt att besöka! / Elisabet