lördag 30 mars 2024

Påskafton ... 


Foto: Adam Wrafter, DN. Jag ÄLSKAR bilden!

Och jag älskar påsken, denna den bästa av alla högtider - midsommarafton inräknad -! Påsk är som en gammal kompis som hälsar på och slår sig ned vid köksbordet och tackar ja till en kopp kaffe och gärna påtår och det är bara trivsamt och inte så pretentiöst. Och så vår och sommar som närmar sig! Så mycket hopp! 

Har ägnat förmiddagen åt att förbereda desserten som vi ska ta med till Maria i Harplinge - Sonjas dotter -. Hon har bjudit in oss på kalkonmiddag, tillsammans med Sonja förstås, men även hennes bror Mats med sambo Kerstin och deras underbare son Martin med lika rar fästmö - Hanna (med eller utan h) - vilka kommit från Växjö och så Marias tvillingpojkar Alfred och Elliot. Det ska bli såå trevligt! 

Så har jag ringt och gratulerat fine mågen i Upplands Väsby. Oavsett om han - rent juridiskt - inte längre är min svärson , så är han det i hjärtat. Så fin och rar! 

Lyssnade natten till idag till det allra sista av Kinapodden och började nästan gråta, när det hela avslutades med fin sång av programledaren Björn Djurberg och Hanna Wahlberg. Det var som att ta farväl av gamla vänner. 

Och tittade igårkväll på ett program med Dr Michael Mosley som handlade om vad bristen på sömn kan föra med sig. (Väldigt aktuellt för egen del). Jätteintressant, även om det mesta var bekant. Att han själv visade sig tillhöra en högriskgrupp (för för-tidig-död) kom som en obehaglig överraskning för honom .., det var väldigt mycket sömnapné för hans del!

Nu vet jag ju att inför stundande resor - om det så bara är till Skåne eller Stockholm - har jag svårt att sova nätterna innan, men det är inte av oro, utan för att jag är så förväntansfull. Äter jag middag senare än vanligt - då blir det också svårt att somna -. 
I tidningen Må Bra i november förra året, fanns en artikel som handlade om just Dr Mosley och vad han ansåg om sömnproblem. Jag kan säga att i gårdagens program lät det lite annorlunda. Då var han på riktigt orolig över vad som uppenbarades om hans egen brist på sömn. 

Väggklockan har stannat på halv nio, men mobilklockan visar på 11:25. Ska nu bjuda husets idoge herre på försenat 11-kaffe.

6 kommentarer:

Kristina sa...

Så'na FINA ungar! Och jag håller med dig - påsk är en trivsam o opretentiös höggtid. Man måste ingenting ...






Elisabet. sa...

Kristina: Ja, visst blir man glad av dem! Så underbart fångat av fotografen!

mossfolk sa...

Jag är också väldigt förtjust i påsken. Den härliga mixen av bibliskt, gammal folktro och vårfest. Så lättsamt otvungen på något sätt.

Elisabet. sa...

mossfolk: Precis! (även om jag är dålig med det bibliska, trots uppväxten med mamma. Eller kanske just därför.)

mossfolk sa...

Ja, alltså vi är också urdåliga på det bibliska. Vi pratar om det på samma sätt som vi pratar om den gamla folktron… Vi är här överens om att det är skönt att slippa bli piskad med riset för att minnas Jesu lidande och att det är betydligt trevligare att klä ut sig till häxa och få godis än att bli kastad i ån eller bränd på bål…
Men att fira att hönsen kommit igång med värpandet känns som en trevlig tradition värd att bevara ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: ,-) Verkligen!