söndag 7 april 2024

Spridda skurar från landet Skåne ...


Lördag: Solsken från morgon till kväll, två 2-minutersdopp i en iskall pool tillsammans med sonen, kaffe på trädäcket, två busiga hundar .. en timme eller två i en lekpark och lite till. 
En granne som klipper gräset och grannen intill vars två hundar springer på andra sidan staketet. Två terrier, modell större. På eftermiddagen säger son och sambo hej och "glöm inte penicillinet till minstingen!" och nej, det gjorde jag inte, men det ska villigt erkännas att det blev en pärs utan dess like att agera sjuksyster ..., och detta att överlista en liten krabat på 1 år och 8 månader för att få i honom medicin .., nej, det var inte det enklaste.

Nattning av en femåring. Prat om Döden .., om Harry, min pappa Ivar .., och allt möjligt annat. 
"Farmor? Du kanske dör före mig, då kommer jag att sakna dig jättemycket, jag blir nästan ledsen nu ...", säger han som funderar över precis allting, även om blodomloppet och "farmor, hur kommer man egentligen till himlen ...?" och jag säger att det vet jag faktiskt inte.


Söndag: Gråmulet ute. Morgonpigg minsting och pv som fortfarande är krasslig. Kollar väderleken i Vilnius. Plus 23 grader och neråt. Helt sanslöst. Annorlunda fågelljud här än hemma. Mer fiskmåsar.

Och nu, när klockan är tio i åtta på morgonen .., sover föräldrarna .., och genom vardagsrumsfönstret ser jag hundägare passera .., kanske morgonrastningen .., på himlen syns flygplan på väg att gå in för landning på Kastrup .., (igår mängder med x på himlen .., minns min då dementa mamma som så fascinerat tittade upp och utropade "Eliza Eliza! Nu har någon ritat x på himlen igen!") och pv ligger på soffan och sjunger om Den blomstertid som kommer för den minste som sitter på hans mage. 

Lite senare: Pv forfarande på soffan och i hans knä minstingen som sovit dåligt mellan oss natten mot idag. Ära och pris för barnprogram på tv! Just nu Babblarna. 

I morgon bär det av.

5 kommentarer:

Gunnel sa...

Underbara barn och deras frågor. Så mycket en 5-åring vill veta och det är inte alltid man har svaren.

bettan sa...

Minns en klurig fråga jag fick från min dotter. "Hur vet man när man tänkt färdigt och det är dags att bestämma sig?"

Anonym sa...

Ja, hur vet man det? Vilken lysande fråga!!!

Elisabet. sa...

Gunnel: Ja, verkligen! Funderigarna tog liksom aldrig slut.

Elisabet. sa...

bettan: Exakt. Vet man det någonsin? Kanske.