torsdag 11 april 2024

På frukostmenyn ... 

Allt är som på de flesta andra hotell vi besökt, förutom att alla gästerna får en meny så snart man dyker upp i frukostmatsalen. 

Pv väljer äggröra med skinka och själv tar jag den vanliga - ja, med enbart ägg.

Idag var det en värdinna i matsalen och så hade hon en annan kvinna med sig, vilken nu skulle läras upp. Värdinnan visade henne hur det hela skulle gå till. Med typ en borste som vi sopar  trappan till övervåningen hemma med,  försvann brödsmulor raskt från bordsdukarna. Jaha ja, på det viset! 

I receptionen sitter en ung kvinna som endast arbetat på hotellet i en månads tid. Alla är vänliga.


2 kommentarer:

annannan sa...

På hotellet jag bodde på i Vilnius var det också så, med meny. Det fanns dryck och frukt och bröd på buffé men annars fick man beställa. Jag har annars bara varit med om det på engelska hotell. Måste säga att jag inte precis uppskattade det. Beroende på vad jag ska göra under dagen vill jag kunna moderera hur mycket jag äter till frukost, och man vet ju inte hur mycket man får när man beställer. Och så är jag inte vidare social med främmande människor före frukost så jag uppskattar att bara få plocka åt mig utan att behöva prata!

Anonym sa...

annannan: Det var samma system på vårt hotell i Lübeck och på ett litet hotell i Skottland (på det senare skulle nästan allt beställas från menyn). Här var det tack och lov endast omeletten/äggröran det gällde. Det kändes vettigt. Inget "spill" med äggen, ifall många inte alls ville ha detta. Dessutom är den ju alltid nygjord, / Elisabet