fredag 12 april 2024

Dagens fönster ...

... fångades här i Vilnius och jag tycker att själva byggnaden är så läcker, ja, som ett utropstecken. När pv googlade upptäckte vi att det är ett museum .., och här kan man läsa om just detta. 

Idag är det alltså näst sista dagen här i Litauen. Gråmulet ute, men enligt väderprognosen väntar inget regn. Härligt. Att fotografera i skarpt solsken är nästan omöjligt, det blir aldrig bra, men mulet väder .., sååå mycket enklare! Eller kvällssol. 

På agendan idag ...? Pv har givit sig av för att köpa bussbiljett inför morgondagens 4-timmars bussresa till Klaipeida. Själv hoppas jag  att vi kommer oss till en kyrkogård och det borde väl inte vara omöjligt. Det är inte som hemmavid eller i Malmö eller Ystad, att kyrkogårdarna ligger nära centrum -eller rent av i centrum - men vi såg dem längs vägen hit.


Inte många gäster här på hotellet, i alla fall inte att döma av antalet besökare i frukostmatsalen. 

Det var vi och annan herre, en som kanske också sovit dåligt och som - efter att ha tackat för sig - kom in med väldig fart och hämtade sin på bordet kvarglömda plånbok! 

Och det är inte som i Tyskland eller England där alla hälsar godmorgon - även till obekanta - jag menar, när det är frukost.

Äntligen hör jag en liten fågel kvittra! Här är så tomt på småfåglar. 

Hemma är det som en orkester av fågelsång tidiga vårmorgnar ..., men här - s å  t y s t - !

Inga kommentarer: