torsdag 1 augusti 2024

Tyst ...


Bilden är från friherrinnans hall, då, när hon bodde i sitt barndomshem. Av någon anledning tycker jag så mycket om såna trappor .., nötta av miljoner steg under årens lopp. 

Klockan är halv två. Efter en förmiddag då vi besökt affären .., varit nere på stranden .., upplevt protester från den som är fem och försökt få tvååringen att gå liiiiiite fortare ner till havet .., men i den håv han hade, där skulle allehanda stenar läggas i en hög och därefter plockas upp enligt konstens alla regler. 

Det där badet, det blev det inte så mycket med, endast farmor som gick ut och blaskade av sig. 

Och pv som igår sågade ner MÄNGDER med trädgrenar och delar av den jättegamla oxelhäcken (mest murket trä), fyllde en släpkärra från Hemköp till bristningsgränsen (jag hjälpte till) och tog därefter sikte på återvinningen i Falkenberg. Inköp av reglar till det gamla uterummet fick följa med hem. 

Nu är här ofattbart  t y s t. Har diskat undan, vattnat blommorna här inne .., konstaterat att jag ännu inte gratulerat sonen på namnsdagen - det är ju Per idag - och i morgon fyller äldsta dottern år. Redan igår fick hon en så fin bukett från Emma och Emil och så här kan det gå till i Malå. Mailet kom till familjechatten och det är Maria som skrivit det. 


Det ringer till Maria på jobbet. 

- Hej, det är från blomsteraffären (Tidlösa design), vi har ett bud till dig. Vars är du?

- Jag är på sjukan, sitter på lab. 

- Jo, jag vet, min man Jens, han jobbar ju på ambulansen, jag kommer dit med blommorna!

//Servicen kan man i alla fall inte klaga på!

Och nu hör jag hur det sågas i byggprojektet .., och det är vanvettigt varmt ute. Tittar på OS och det är  hästhoppning på gång och vi får höra en smått hysterisk historia som handlar om en brittisk ryttare som skulle tävla i Stockholm .,. och hur precis allting gick fel, utom själva tävlingen! Det handlade om att ryttaren tagit med sig fel pass och fick ta flyget hem till London igen, hämta passet, flyga tillbaka till Bromma .., tar en taxi till hotellet och då blir det punkteringen på taxin och chauffören har ingen aning om hur man byter däck, det fick ryttaren göra. Om han fick rabatt på taxiresan? Inte det minsta! Som plåster på såren vann i alla fall denne för mig okände ryttaren tävlingen!

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Hemma hos oss är det bara OS som gäller just nu. Maken ser allt, jag ser mycket och nu börjar friidrotten.

Elisabet. sa...

Gunnel: Det är ungefär likadant här, men pv bygger i gamla uterummet, så viss urskiljning på vad han ser, det har han ändå. Friidrotten är ju det bästa av allt; grädden på moset.