lördag 8 november 2008

Kväller ...



Den tredje arbetsdagen av tretton-på-raken, vaknar jag och är dunderförkyld.
(Vilket inte förvånar mig .., på tåget hem från Halmstad hade jag två andra resenärer som satt och snorade och nös intill mig, från Halmstad till Lund ..., åååå, jag tänkte nog tanken ..., det här kommer aldrig att gå bra!)

Och ful och anskrämlig känner jag mig när arbetskläderna åker på.

Minst femton år äldre!
Om inte tjugo!

Vaktmästaren på Fridhem, Christer, säger .., när han står i kassan ..., "du ser trött ut idag Bettan ..?" och det är bara förnamnet och precis vad man inte vill höra.

Men dagen susar iväg förstås och vi har hur mycket som helst att göra.

En till synes äldre man "demar" Ryvita bröd och diverse mjukostar och på kassabandet kommer det ena ryvitapaketet efter det tredje och det blir en ovanligt lyckad demonstration, trots att mannen verkligen inte har dukat upp speciellt sinnligt. Det är mer rakt på .. och mjukosten brer han med en stor tandad brödkniv.

Nåja, han har tydligen andra kvaliteter.

Hannah, Hanna och Emelie är duktiga i kassan och det hela flyter på bra.
Halv två tackar Karina och Lasse för sig och då dyker Rickard upp, ännu solbränd efter en vecka i solen.

Och själv tar jag mig an frukten .., öser på med clementiner, äpplen, päron och apelsiner .., fyller på bakpotatis som vi har till extrapris ., frontar hyllor - särskilt den med rödkål på burk -ty sådant går mycket nu i gås, - och kalkontider och sedan tar jag överhyllorna med allt toalett, - och hushållspapper och sånt är tacksamt, det blir fint och går dessutom fort.

Barnmat är värst.
Burkar överallt och det är trångt i hyllorna och allmänt bökigt.

När klockan äntligen, äntligen är sju cyklar jag hemåt.

Det är knappt jag tror mina ögon!

Inte en enda vindpust där ute!!

Kav lugnt!

Och varmt.

Nu har jag tvättat arbetskläderna (för hand) och ska lägga mig på soffan och läsa en bok av Håkan Nesser och jag lovar att jag kommer att somna inom femton röda eller gröna!!


(Men nu kommer jag ihåg nånting trevligt!! Vi hade en kontrollant hos oss idag som köpte en 6-pack öl och jag nekade honom då han inte hade leg. och den mannen var sååå vänlig, ja, så vänlig var han, att på papperet där det står vem som satt i kassan, stod det ..."kvinna, 40 +".
Lasse skrattade och sa att fyrtiplus, det kan minsann betyda sjuttiofem .., men se, det tror inte jag och nästan frisk blev jag på studs ..-)

4 kommentarer:

JULIEK sa...

Ha en fin lørdags kveld Elisabet : )

Elisabet. sa...

Å, Julie .., tack detsamma!!

Bloggblad sa...

Ibland räcker det med lite. Det är så roligt att följa med dig till jobbet för en stund. Själv har jag haft fullt upp med lilla barnbarnet och diverse aktiviteter.

Målartestet finns bl.a. hos Eva i Jämtland. Det var inte så krångligt.

Hoppas du blir av med snuvan fort.

S o F sa...

Lasse har självklart FEL!!!

40+ är 40+. Punkt!

Natti natti