torsdag 10 juni 2010

Dagens fönster ...



... kommer från Nederländerna.

Jag tänkte skriva att det är första gången här visas fönster därifrån, men så kom jag ihåg Magnus i Amsterdam (ååå, han bara försvann, han och hans blogg!!), jo, denne Magnus hade minsann fönsterhåven med sig mellan varven.

Och när jag skriver detta, hittar jag hans blogg här.

Den här bilden är hur som helst tagen i staden Uutrecht.

(Utrecht för mig är Martin Jonsson, f.d. malåbo, uppvuxen i djupaste granskogen .., och som så småningom hamnade som professor i parapsykologi, just i Utrecht. Hans bror Axel läste till folkskollärare, arbetade i Heberg, inte långt från pensionatet, och kom också att bli radiopratare, ja, han sände programmet "Aloha" - söderhavsmusik - i P4. Denne Axel köpte vid dryga åttio års ålder en Cadillac. Två bröder, två helt skilda livsöden. Apropå Utrecht.)

Så här skriver avsändaren:

"Hej Elisabet,
Här kommer fönster. En mängd olika sådana på en och samma gata i staden Utrecht i Nederländerna, en stad som slagit rot i mitt hjärta fast jag aldrig bott just där.

Men strövat runt en ledig lördag då och då när jag bodde i den lilla grannstaden Wageningen."

Och jag säger tack snälla, rara, underbara annannan för dina bilder, som gav såna vibbar till höger och vänster!

3 kommentarer:

annannan sa...

Världen är ju full av fönster! Och vad mycket man kan tänka och filosofera kring dessa fönster.

Just de här finns på en central affärsgata (man ser markiserna i nederkanten på bilden). Oude Kerkstraat (Gamla Kyrkogatan) kan det ha varit, men det kan också ha varit en tvärgata - jag minns bara att jag såg just det gatunamnet i trakterna.

De har nog byggts av välbeställda borgare en gång för länge sedan. I synnerhet det i mitten är ju ett riktigt paradhus.

Stora fönster och inga fördragna gardiner är väldigt nederländskt. Och brunt naket tegel som byggnadsmaterial. Det var två saker jag reagerade på när jag kom första gången en regnig januaridag 1993.

Bloggblad sa...

Ibland tänker jag på det där att en del bloggare som jag följt några år, bara försvinner spårlöst. Vissa har dykt upp på Facebook, men andra bara försvann. Möjligen tänker de samma sak om mig, för jag har inte samma lista att gå efter längre.

Tänkte inte ens på dina fönster när jag la ut ett på min blogg idag.

Monica sa...

Ha en riktigt trevlig examensdag imorgon, tror det ska vara mulet här men då kan du lysa med lite sol över sonen:-) Hoppas det blir bra alltsammans!