söndag 6 juni 2010

Förmiddag på pensionatet ....


Och han som är storebror och stakade in i Vasaloppsmålet vid åttatiden på kvällen, då, den där söndagen i mars, studerar Dagens Industri.

Man blir glad av den mannen.


I undersökningsrummet sitter doktor Göransson och tar blodtrycket på sin svägerska.

"Aj, aj, aj, det här var inte bra!" säger han förskräckt.

4 kommentarer:

Mian sa...

Idag IGEN? ;)

Elisabet. sa...

Mian: ja, vi tycker att det är en himla rolig lek och man måste faktiskt följa upp och se om trycket kanske bara tillfälligt var så där högt .-)

Här tar vi proverna på allvar, förstår du ...,-)

Monet sa...

Åh, så somrigt och fint ni har det. Det syns verkligen att det kommit en kvinna i huset. Förlåt pv:-)

Vi har också en blodtrycksmätare i huset och har haft i över tio år. Den har räddat livet på min man två gånger eftersom hans flimmer och efterföljande hjärtinfarkt hörs väldigt väl.

Jag har också högt blodtryck numera men vill inte springa och kolla det hos doktorn stup i kvarten. Alltså är det bra att hålla koll själv. Men inte för ofta, det räcker någon gång varannan månad eller så. Kollar man för ofta blir man lätt lite "manisk" när det gäller trycket och det är ju inte heller bra.

Men för att det ska fungera måste man först LIGGA ner och vara stilla i minst en kvart innan det tas. Trycket går dessutom upp och ner hela tiden under dygnet så det kan bli "fel" värden ibland. Många gånger sticker trycket iväg av ren nervositet bara för att man vet att det ska tas dessutom, det är ett känt "vita-rocken-fenomen".

Med de värden ni (bortsett från dig Elisabet) hade igår kväll och om de är fortsatt så under er doktorslek idag, då skulle jag definitivt uppsöka just vårdcentral. Högt blodtryck är en folksjukdom idag och det får, som sagt inte gå över 140/90 (en del läkare är så hårda att de sätter 120/80 som översta gräns.

Ha det så kul i undersökningsrummet, doktorer, sköterskor och patienter:-)

Elisabet. sa...

Monet: jo, det blir nog läkarbesök för dem alla tre .., mitt var lägre än igårkväll och jag bara looog.

Någons var åtskilligt högre än igårkväll.

Det kanske ser ut som om vi inte gör annat än att kolla våra tryck, det gör vi inte, det är nog några månader sedan sist, men nu ville jag gärna se hur mitt låg.

Så glad jag blev.