söndag 27 juni 2010

Som små pärlor.

Aldrig upphör jag att förundras över hur mycket kreativitet och begåvning det finns bland alla bloggare!

Människor som inte alls har skrivandet eller fotograferandet som sitt levebröd, utan bara pysslar med detta för sitt höga nöjes skull och tänk .,. jag tycker att hur många som helst av dem (av ER!), är fullständigt jämbördiga med s.k. proffs.

En som är makalös när det gäller att filma, är Sven.

Såååå vackert blir det!

Och hans filurinsikter är alltid lika intressanta att ta del av.

Och så finns ju Stationsvakt, som med nån slags stillsam nyfikenhet på tillvaron fixar till de allra mest underbara små filmer!

Här är ett exempel.

Två helt olika sätt att skildra nånting på, men ändå .., så bra gjort!

Och inte får jag glömma den här unga damen!

Kortfattat skriver hon .., långt från mina romaner, men ack, orden går rakt in i hjärtat!

Eller hon med fönsterhåven ...., att läsa hennes rader är ibland som att sitta en båt som sakta guppar fram över vattnet.

Åååå, vad jag blir glad av sånt här!

3 kommentarer:

Monica sa...

Vi pratade just om det bland många andra saker, dottern och jag, alldeles nyss, dottern i parken precis utanför där de bor i Sheffield, som är varmare och torrare ån nånsin, ja så mycket intressanta, roliga, duktiga, kreativa människor som finns men som inte hörs egentligen. Vissa bloggar häpnar man över när det gäller bildsinne och fotande, fast de inte alls har det som yrke. Och jag tycker nog att kvinnorna är ett strå vassare än männen, fast ingen regel utan undantag förstås:-) Och mycket kunskap lyfts fram.

Elisabet. sa...

Monica: fast jag läser egentligen bara tre manliga bloggar, det är Stationsvakt, Gunnar i Vaplan, Sven och Bert i Luleå, nej, det är fyra det ,-)

Det är dom enda.

Jag tillhör dom som inte läser femtio bloggar per dag .., utan jag surfar runt på dom som finns i min länklista och uppdaterar ofta, ja, jag hinner inte med mera .-)

Men dom bloggarna vill jag hinna med.

Sven Teglund sa...

Och jag är så imponerad av dig och ditt otroligt positiva människointresse! Det verkar som om du hela tiden sprider glädje till alla du möter i vardagen och på jobbet, och du är fantastiskt på att lyfta fram det, och skriva så fint om alla du möter. Och alltid med så mycket känsla och genuin närvaro.

Jag är tacksam för att du så ofta framhåller min blogg, det är roligt, men jag brukar reflektera över att den är lite typiskt manlig, dvs handlar mest om egna projekt, egna tankar och ensamma promenader i naturen. Det skiljer så mot din mer sociala och utåtriktade. Därför följer jag din blogg, för att den gör mig så glad och på gott humör. Men här finns också kloka och allvarliga inlägg om livets svåra frågor.

Ja, det är roligt, att vi är olika och har så skilda sätt att utrycka oss på. Men allt handlar väl ändå om samma sak: livet!