torsdag 11 november 2010

Inget för den med högt blodtryck ...

Det absolut bästa med bloggandet - i alla fall för mig -, är insikten man får i andra människors tillvaro och vardag.

Hur intressant som helst är det!

Det vimlar av olika yrkeskategorier!

Obs!
(Det viktigaste i det här inlägget står längst ner, det är en länk. Man kan hoppa över detta.)

Nån är illustratör, en annan gör webbsidor, en är sjuksköterska, en annan distriktsläkare, Ebbas mamma arbetar med Pro Viva ., nån är på ett socialkontor och har rena ytor i sitt hus, en tredje arbetar i riksdagshuset .., en är skolinspektör ., en läser till lärare och har en lurvig hund ., en är frilansande journalist .., en har arbetat som sjuksköterska och vill återvända till Island .., i södra Frankrike sitter en f.d. egen företagare .., några har kommit för nära elden och svett sina vingar .., väldigt många är lärare .., en är konsult och älskar att rida .., en pluggar media i London .., hennes kusin går en skrivarlinje, en tänker bara på trädgårdar .., en annan arbetar som forskare i Portugal, en har getter och tillverkar getost, en är väktare och har räkor i sitt akvarium, en bloggare arbetar på Försäkringskassan .., en, som inte skriver så ofta längre, älskar att arbeta med fisk .., en vill mest av allt byta jobb och arbetskamrater .., hon som bor på Åland är journalist .., nån är deckarförfattare .., en är brandkvinna och tar underbara bilder, i USA bor hon som just nu är hemmafru och berättar om livet over there, en är psykolog och har ett växthus, en arbetar på bank och drömmer om kärleken.., i Skåne finns en som arbetar inom polisen och har träffat min son .., i Vilhelmina sitter kusinen som är arbetsledare och i ett gult hus på en kulle i landet Halland, där finns hon som är kassörska.

Variationen är oändlig!

Och i Luleå, på NEX resebyrå, sitter Bert.

Vill ni veta hur hans dag ser ut - och jag lovar - det tycks vara full fart hela tiden, så klicka här.

5 kommentarer:

Monet sa...

Jag håller med dig. Den här delen av bloggandet var helt okänd för mig när jag började skriva själv för två år sedan. Jag lovar att den här variationen och möjligheten att läsa om livet i olika delar i Sverige sedd från olika utsiktspunkter och med varierande referensramar har breddat mitt liv. I synnerhet som vi inte längre bor i Sverige. Men bloggarna ger en så levande bild av vår fäderneland, långt bättre än dagstidningar på nätet eller SvtPlay nånsin kan förmedla.

Via dig Elisabet, tackar jag som nybliven utlandssvensk för alla fantastiska inblickar man får i det som är det verkliga Sverige. Och särskilt tack till dig Elisabet som själv bidrar så mycket till detta. På alla sätt, genom fönster, handlingslappar, filosoferande, länkar till andra bloggar, till snuttar och skojtips, böcker och matrecept. TACK för att du tar dig så mycket tid och delar med dig så generöst av allt.

Mian sa...

När jag jobbade på min förra arbetsplats gjorde jag flera långa blogginlägg (med bilder) om "en dag på jobbet". Jag har försökt med samma sak på mitt nya jobb, men det blev bara några enstaka bilder och urtråkig text...
JAA - jag vill gärna byta jobb bums, det stämmer :)

Elisabet. sa...

Monet: men t a c k! ,-) Hade jag kunnat göra ett litet hjärta här, hade jag gjort det. Du får tänka dig ett sånt.

Mian: jag vågade inte skriva rent ut vem det var .., men anade att du skulle förstå ,-)

anna of sweden sa...

Oj, vilken härlig blandning. Och bara en är housewife ...

Elisabet. sa...

anna of sweden: nja, vi är ju nästan två. Jag brukar kalla mig hemmafröken ,-)