torsdag 24 februari 2011

Dörrar som öppnas ...


Dörren fanns (finns kanske ännu?) på Samos i Grekland.
Uppe i lilla bergsbyn Manolates.

Det är väl så det känns, med det nya jobbet.

Allt eftersom blir det som - från början - kändes så oöverkomligt; ja, rent av hopplöst att lära sig, mindre skrämmande.

Idag hade jag en man som sträckte fram dels kuponger som skulle kollas om där var vinst .., och sen hade han fyllt i en ny kupong (nu talar vi hästar) och när man stoppar när kupongerna i maskinen s p r u t a r det ut nya kuponger och det gäller att veta vilka som ska sparas och läggas i därför avsedd kassa, men maskinen räknar själv ut vad kunden ska betala eller ha i vinst.

Lugna Lena visade hur det går till att skicka postpaketspåminnelser och sen finns det ju paket som inte alls hämtas ut .., ja, då ska dessa registreras på ett särskilt sätt och plötsligt kommer en äldre herre och vill returnera en beigefärgad ryamatta, jaha, då ska man göra detta på ett tredje sätt (den ska skickas till Ellos) och till slut blir man nästan snurrig.

Varför kunde inte gamla Posten ha fått finnas kvar!

Såväl Lena som Mattias stod där och visade och jag log och sa ..."ja, ni kan ju glömma att jag kommer ihåg allt detta efter att ha sett det en gång!"

"Det är lugnt, för mig tog det sex år!" sa Mattias och smajlade snällt.

Mellan varven, när jag inte hade andrakassan eller rastavlöste Lena, gräddades det bröd (större och mindre baugetter, wienerbröd, pecan-wienerbröd, småfrallor, surdegsbröd, kanellängder, ciabattor, croissanter .., vaniljhjärtan ...!) och Östras bröd som kom vid åttatiden skulle tas in i hyllorna .., så kom posten med alla rekommenderade brev (herremin, så mycket sånt det finns, ni anar inte!), sen var det mejeriet som skulle fixas (påfyllning av dagens leverans) och datum kollas och ordern göras för i morgon (ska vara klart innan frukost) och även ordern till Östras Bageri i stan ..., och så är det påfyllning och koll av juicer, youghurt, ägg .., och lite hann jag hjälpa till att fylla in kolonialvaror.

När klockan var tio i två, kom den jättelika buren med dels postpaket, men även veckotidningarna.

Åååå, stackars dom som är kvar som ska hinna ta hand om detta och samtidigt ha kassan!

I charken arbetade i dag Marita och Peter.

Marita går snart i pension och hon är nåt så vansinnigt duktig!
Och påhittig!

Idag visade hon delikatessfaten som hon gjort .., åååå, så vackra!
Det är många som kommer och beställer såna till större eller mindre fester och jag ska ta kort någon dag, så får ni se hur kreativ och konstnärlig hon är (höger tumme upp .., jag kollade med henne!).

I charkdisken finns alltid färdigskivat pålägg .., och där är vackra dekorationer av gurkor, apelsiner eller meloner .., ja, hon är fantastisk och varje dag görs vår egen potatisgratäng och där finns alltid en varmrätt .., tillagad av charkpersonalen.

Innan jag gick hem hann jag även med att hyra ut en släpvagn.

Heja!

Ännu en dörr som är öppnad.

På hemväg - jag var intill döden trött och slut på i kroppen ! - , såg jag ett fågelsträck som flög precis ovanför vattenytan!

Såååå vackert var det .., Lena, dom var på väg mot er sommarstuga till!

9 kommentarer:

Lena sa...

:) Det är känt fågelskådarområde enl. två av mina fågelskådande kollegor.
Vad skönt att du känner dig mer hemma på nya jobbet, men jag förstår att anspänningen kostar på.

Elisabet. sa...

Lena: ja, det är en otrolig massa att lära sig, men jag såg ett program om en ingenjör/byggansvarig för den högsta byggnaden i Dubai och då looooog jag mest hela tiden.
Mannen var väl i 60-årsåldern och sa att han var på god väg att få såväl hjärtinfarkt som psykbryt, när inget fungerade som det var tänkt ., och jag tänkte på släpvagnsuthyrning och paketutlämning ,-)))

Jo, jo.

Fåglarna, ja.

Ååååå, så vackert det var! Och dom låg alldeles, alldeles vid vattenytan.

Anonym sa...

Det var mycket som du ska lära dig. Men tiden måste ju gå hur snabbt som helst.

Elisabet. sa...

ela: det här handlar ju inte rymdfysik eller avancerad hjärnkirurgi, inte ens atomforskning .., men för mig är det sannerligen tillräckligt ,-)

Det säger nog mer om min begåvning än om arbetets svårighet ,-)

Monet sa...

Jag säger det igen Elisabet: herregud vilket jobb detta är. Och vilken tur att du kan beskriva det så bra. För inte har man en ANING om hur mycket det är och hur svårt att hinna med och vilken variation. Rekommenderade brev och ciabatta och hästkuponger. Jag blir helt vimsig bara jag läser!!

Elisabet. sa...

Monet: ja, det ska jag säga, att sitta i kassan på Ica i Ystad, skriva scheman, beställa hem frimärken och bärkassar, ja, t.om att bokföra kassorna, det var en fjutt i rymden mot för vad dom måste kunna i en sån här affär!

Jag trodde i min enfald att det skulle vara p r e c i s tvärtom,-)

Margareta Lundgren sa...

Fågelsträcket låter lovande. Det borde ju bli VÅR någon gång. Var rädd om dig och kram!

mossfolk sa...

Fy, jag blir stressad bara av att läsa! Aldrig har jag tänkt på hur mycket man ska kunna när man jobbar i en liten affär sådär...

baratradgard sa...

Ja det är inte lite man ska kunna sköta i en butik! Men samtidigt låter det väldigt roligt att det är så varierat. Ingen risk att man tröttnar i första taget.